"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. július 27., vasárnap

A récék is inkább a színes törölközőkön...

Tófesztivál a Schliersee-nél, mint tavaly. Kellemes nyári nap volt, de kabáttal is készültünk, mint tavaly. Nem volt hiába, a tó körüli hegyek mindig rejtegetnek egy-egy esőfelhőt. Kezdetben szép napos idő fogadott, de messziről szürkeség lepte el a hegyek túloldalát.

Schliersee

A bajorok mindig találnak egy okot az ünneplésre - van ez az érzésem - szólt az élőzene, folyott a sör, sült a grillen a hal, a virsli, a steak. A másik sátorban sült Ferenc József kedvenc édessége a Kaisersmarrn (császármorzsa), ami itt egyáltalán nem olyan morzsás, ahogy én azt odahaza ismertem. Mi, odahaza búzadarával készítjük, itt és az osztrákoknál palacsintatészta az alap. Bár én mindegyik változatát nagyon szeretem.
Schliersee település adja minden évben a helyet a fesztiválnak, a mulatságot kicsiknek és nagyoknak. Gyerekprogramok mellett modern és hagyományos versenyek is szerepelnek a programlistán, de sokan csak pihenni, nézelődni jönnek.



Egy vicces verseny a tavon
A bőrnadrágos csapat a győztes
A sörpadok a tópartig értek
:-)



Sétáltunk a tóparton, át a falun, át a Schlierach folyón, vasúti töltésen a szemközti kempingig. Az esti tüzijátékot ezennel nem vártuk meg, nagy vihar volt készülőben, ami útközben hazafelé el is ért bennünket.




Ide érdemes betérni, kedves, figyelmes kiszolgálás, házias ízek
 

A közelgő vihar