"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. július 11., péntek

Kaisertal 2., pillangók és új ismerősök

A múlt hónapban, amikor itt jártunk Természetanya közbeszólt, hogy tovább tudtunk volna menni a völgy belsejébe, ezért ezen a hétvégén újra nekivágtunk, ahogy ígértem… először az erőtpróbáló lépcsőknek. Az út a Veitenhof fogadóig egyező, onnan volt új nekünk is.


A parkolóban indulás előtt egy kedves kis müncheni magyar csapattal ismerkedtünk össze és együtt indultunk neki a Ritzau Alm-ig 1.161 m-ig.
Útközben aztán jobban összeismerkedtünk, sokat beszélgettünk és nevettünk. Ez némiképp elvonta a figyelmem a fotózásról, de egyáltalán nem bántam. 
Amikor a varázserdő részen haladtunk felfelé hirtelen egy pillangó szállt a pólómra, sikerült átcsalnom a kezemre, de azt már nem várta meg, hogy lefotózzam… majd visszatért párom fején lévő napszemüvegére, majd hosszasan elidőzött a fejebúbján, ekkor tudtam lencsevégre kapni a kedves megpihenőt..

Nem csak én vonzódom párom ezüstös hajához :-)





Közeledvén a Ritzau Almhoz egy kihalt fa törzsén egy írás. A nép mondáival a Kufstein környéki erdőkben gyakran találkozunk egy-egy játékos információs táblával.


E tábla szerint a Naunspitze (1.633 m) és a Petersköpfl hegyek keletkezésére vonatkozik a monda. Régen a rossz időért itt a hegyekben egy gonosz boszorka volt a felelős. Ez a boszorka a hegyek között söprűjén repkedve rikácsolt, fekete felhőket keverve, dörgött, villámlott. Peter a birkapásztor behúzódott egy sziklamenedékbe és megátkozta a boszorkát, amiért fekete bárányfelhőket, rossz időt küld. A boszorka haragjában szintén megátkozta Petert és a kőszikla fogságába zárta. Másnap a vadorzó Jörgei, aki szintén a mágia és varázslatok tudója is volt, gyógynövényekkel, varázsigével kiszabadította Petert a fogságából. Azóta hívják az itteni hegy csúcsát Petersköpfel-nek.
 
Naunspitze(1.633 m) és Petersköpfl a háttérben

Ritzau Alm 1.161 m


Egy kis kápolna a közelben, sokáig néztem e képet


Kaisertal, lenn az Inn folyó
Wilder Kaiser
A völgynek még bőven vannak számunkra felfedezetlen útjai. biztos, hogy nem utoljára jártunk itt. Talán a következő állomás az erdőben az 1.388 m-en álló Vorderkaiserfeldenhütte lesz.

Vorderkaiserfeldenhütte 1.388 m