"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. július 21., hétfő

Forró nyári nap a Fraueninsel szigetén

A Chiemsee Fraueninsel (Asszony) szigetéről már részletesebben írtam. Ezen a forró nyári napon elsődlegesen a pihenés és fürdőzés volt a célunk, de anélkül, hogy körbe ne járnám e pici paradicsomot haza nem megyek. 
Ihletet itt mindig lehet találni, gyűjteni, ezért a szigetet művészlelkek szigetének is nevezik. Festők, keramikusok, üvegművesek, ötvösök, kovácsok, ékszerészek, zenészek, költők, írók és minden más kreatív emberek élnek itt, járnak ide rendszeresen már évszázadok óta.
Gstadt am Chiemsee városából szálltunk hajóra, ahonnan félóránként rendszeres járat szállítja az utasokat oda-vissza. (Felnőtt jegy retoure 5,40 Euro 2014)




Fraueninsel
Már a hajón egy különleges illat terjeng, a Chiemsee illata, ami később az egész szigetet belengi.


A hagymakupolás templomtorony - a sziget szimbóluma



Hőség volt, 35-36 fokot mutatott a hőmérő szála, de a Chiemsee vize még nem nagyon tudott felmelegedni, friss volt mégis sokan fürdőztek. Épp nyílt a nyárfa virága, a szellő hordta a virágmagokat, mint nyári hóesés szálltak a pihék.




Délelőtt még kevesen napoztak, fürdőztek, volt hely bőven a pázsiton az árnyékban. Délutánra aztán hamarosan beteltek a hűsebb helyek. A napozók közé rendszeresen kijárnak a tőkés récék, szelídek, sokan kézből etetik őket.


 







Gyakran érkeznek nagyobb hullámok, melyek a partra csapdosnak, becsukott szemmel tengerérzetem támad. A szigetről jól látható a háttérben a Chiemsee két másik szigete a Herreninsel és a kicsi zöld Kräuterinsel


Pillanatok a szigetlakók (Insolaner) életéből.

Az egyik fogadó a sok közül

  

A kolostor elzárt területe
A kolostor üzlete






Sörkertek






Keramikus














A Bencés kolostor tornya

A templom bejárata előtti egykori falfestmények

Hány ember koptatta a küszöböt...
A templom a 11. században épült, fényképezni nem ildomos



Délutáni napban

Érkezik a hajónk, visszavisz a szárazföldre...


 

Utolsó ajándékgyöngyök