"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. július 3., csütörtök

Prien, a Chiemsee fővárosa

Prien am Chimesee a tó fővárosa, a legnagyobb település a nyugati parton. A Chimesee körtúránk alkalmával már részletesen írtam róla, ezennel a belvárosba viszlek el Benneteket egy sétára, de a tóra is lenézünk... :-)

Városháza Prien





Prien testvérvárosai az olasz Valdagno, a francia Graulhet.


A város szívében a vásártéren, ahol a katolikus templom és a város májusfája is áll, ahol az élet zajlik gyakran van vásár, kirakodás. A helyi termelők kínálják portékáikat. Virágok, gyümölcsök, zöldségek mellett házi tejtermékek, húsárú, pékárú, méz, olaj, ruhanemű, kerámia, egyszóval minden kapható. Az árusok elegáns bajor népviseletben hangos kiáltozással, mint egykor értékesítenek. Igazán hangulatos!


Prienben is találunk több szép festett homlokzatú házat, van köztük egy-egy igen régi. A Lüftlmalerei itt is nyomonkövethető.






A legszebb talán a helyi múzeum épületének homlokzata.

Helyi múzeum





 
A régies házak és ódon stílusú utcák mellett nagyon jól megférnek a modern üzletek és bevásárlósorok.



A belvárosból a Chiemseehez egy kellemes fél órás sétával juthatunk el vagy a keskeny síneken haladó kisvasúttal. Füttyögését, füstölését (nem mindig gőzzel közlekedik) már messziről lehet hallani, érezni, látni.



Amennyiben gyalog tesszük meg a sétát a Chiemseehez, nem mulaszjuk el a pici tavirózsás tavat, ami ilyenkor nyáron virágzáskor, szitakötőpárzáskor mesés.






Aranyhalak









A tóparton egy varjú egy kenyérdarabbal a csőrében érkezett. minden bizonnyal a kenyér nagy volt, talán még kemény is, ezért az okos madár beáztatta a vízbe, hogy könnyeb legyen elcsipegetni. Egyre jobban csodálom ezeket a madarakat okoságguk, leleményességük miatt! Nem soká maradt egyedül, vadkacsák csaptak le rá és a varjú osztozott a szerzeményen. :-)
 

Aznap jó szeles idő volt a tavon, örültek a vitorlázók, hoztam egy röpke videót is ízelítőül...








Egy vadliba csapat is beúszott a képbe..:-)