"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. augusztus 6., vasárnap

Halászfaluból pihenőhely, Torri del Benaco

Talán ez a pici település a keleti parton, ahol a turista szinte bármelyik hónapban nyugalomra talál. Eddig itt csak kevés emberrel találkoztunk, szieszta idején szinte kihalttá vált a part menti település. A központi öböl tágas tere a Piazza Calderini kellemes kilátással, kiülős éttermekkel, kávézókkal, üzletekkel várják a vendégeket.

A térrel szemben állva jobb oldalt magaslik a Scaligerik egy újabb fecskefarkú párkánnyal díszített vára. Római alapokra épült az 1380-as években. A várba több titkos földalatti járat vezetett, melyek sajnos ma már nem járhatóak. Kertjében citrom ültetvény illatozik.Citrusfélék a kertbenA 14. században épült Gardesana épületét a különböző áruk eladására, egykori áruházként működtettek. Az 1848-as bejegyzések alapján került az épület új szerepébe, egy hotel lett belőle és szerepet játszott a művészet, a kultúra és a politika területén is.


Gardesana


A tér közepén a Santi Pietro e Paolo barokk templom a 18. századból áll.
Santi Pietro e Paolo templom

Fésűkagyló a bejárat felett

A hosszú partmenti sétány édes fenyőillattal bódított és adott árnyékot a leander sorokkal együtt a melegben. Az egyik falon egykori utcaképet kaptam lencsevégre. Több híresség mellett Churchill és a spanyol király is töltöttek Torri del Benaco-ban kellemes napokat.Egykori utcakép


A véradók emlékére

A partszakasz hosszan érdekes, lemezes formájú.A háborúban elhunytak emlékére
Első világháborúban elesettek emlékére

Pillantás a Piazza Calderini-re

Óriás citromok

Folyt. köv.

6 megjegyzés:

 1. Legelső alkalommal itt szálltunk meg kempingben. Mint a te első képed, olyanom nekem is van. :-)

  VálaszTörlés
 2. A 12-es kép nálam a nyerő - ilyen vadszőlővel van befuttatva az én házam is. Sajnos nálam a bougainvillea bokor hiányzik... :-) De majd oda-gondolom, mert nagyon jól néz ez így együtt ki.

  VálaszTörlés
 3. Válaszok
  1. Eddig annyira nem tűnt fel nekünk, de az csak ezért volt, mert nem szakítottunk rá elég időt és nem néztünk körül részletesen. Ez attól a naptól megváltozott.

   Törlés