"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. augusztus 2., szerda

Gardai séta

Garda, a tóval azonos nevű település sokak számára a nyaralási terület kezdete. A védett, délre néző öbölben megjuhászodik a szél és itt mindig melegebb van az északabbra fekvő településekhez képest.

Megérkezve a part menti városba az első ami élénk színével feltűnik az út mentén a Villa Becelli-Albertini. Szintén fecskefarkú épülete a 16. században épült, mai arcát a 19. században kapta, nagy kerttel, szökőkúttal, kápolnával és az élénk színű homlokzatával.
Villa Becelli-Albertini
A kikötő és a promenád között elég pad áll az árnyékban, hogy kényelmesen el lehessen a tó fényeiben merülni és a város életébe beleolvadni.
Lehet hajókat, csónakokat bérelni

Apró tőkés réce bébik próbálgatták első úszóleckéiket. A legérdekesebb az volt, amikor egy fehér tollú házi kacsát láttam meg a “vad” tömegben. Úgy tűnt egész jól beilleszkedett az “idegenek” közé, mert a kiskacsa óvodában már két sárga kacsa is tollászkodott. Sőt, amikor a nagy testű sirályok fenyegetőleg a közelükbe repültek, akkor fehér kacsa harciasan állt ki az összes csibéért. Ilyet sem láttam még korábban!
Santa Maria Maggiore templom

Az utcák stílusosan halászhálókkal voltak díszítve. Jól esett a melegben picit lehűlni a Santo Stefano falai között.
Santo Stefano templom
A promenád menti éttermek, kávézók szinte mindig tele. Aki itt jár, ne hagyja ki a fagylaltokat sem!Folyt. köv.

6 megjegyzés:

 1. Utolsó fotó ismét merénylet az ember ellen! Egy másik blogger is arra járt, már csak előben kellene látnom, fotókban képben vagyok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a merénylet nem is olyan merénylet, csak joghurt és gyümölcsök. :-)

   Törlés
  2. Na jó, meg egy kis szirup... :-D

   Törlés
 2. Nagyon szép! A 16-os kép a kedvencem.
  Lehet, hogy nagy butaságot kérdezek, de nem lehet, hogy az a fehér kacsa nem házi, hanem albínó? (Elméletileg létezik olyan.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyáltalán nem butaság, nagyon is valószínű, mert pont olyan jól repült, mint a "normál" tőkés récék.

   Törlés