"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. október 10., csütörtök

Röpke esős séta a Müncheni Angolparkban

A terv szerint szép napos őszi időben indultunk a Müncheni Angolparkba (Englischer Garten), aztán az időjárás hamar közbeszólt és egyész nap esett az eső. Így a park bejárásából egy röpke esős séta lett. Mégis... 


Az egész park bejárása egy merész kijelentés, hisz a 3,75 km2-ert gyalogosan, élvezve a zöldet egy nap bejárni lehetetlen. Esetleg kerékpárral vagy lovashintóval - mert abból akad itt bőven - lenne rá esély. 
Európa legnagyobb kertje, sokak szerint a világ legnagyobb városi parkja (Central Park 3,4 km2) is kisebb, ergo a müncheni a legnagyobb - nem néztem utána, nem foglalnék állást - hisz nem is ez a lényeg.
Sétánkat az Eisbach sebes patakjánál kezdtük, ahol az év szinte minden napján szörfösöket figyelhetünk meg ügyesen egyensúlyozni.Egyedülálló nevezetessége ez (is) Münchennek. Amikor csak itt járok fotósok, videósok tömege szeretné ezeket a városi akrobatákat megörökíteni. Az aznapi borongós, esős, hűvös időhöz szerintem a víz hőmérséklete nem lehetett több 3-4 foknál és egyik-másik fiú mezítláb ugrándozott ki a vízből majd vissza a hullámok tetejére...brrrr... 

Innen egy dobásnyira a Prinzregentenstraße-n áll a legendás P1 diszkó - P, mint party, playmates, prosecco, prominent s.t.b. 
Egy "party-geg" áll tavaly óta a diszkó közelében a parkban, méghozzá egy zenélő szeméttároló formájában. A napkollektorral működő szemetes kinyitáskor party-zenét szolgáltat a rendes járókelőknek. Kezdetben sokan vadásztak a parkban elszórt szemét után egy kis zenét hallgatni. Ez is egy módja a tisztaságra nevelésnek! :-)

A japánkert irányába vitt tovább sétánk, ami nem is annyira japán kert, mert annak nem épp szigorú szabályai szerint épült. Egy-egy növény csak és a kacsa-tó, ami jellegzetes e kertben. 


Sok a kerékpáros, gyalogos, futó és a kutyáikat sétéltató a parkban. Egy kedves sötét szürke kutyus gazdája a patak túlodaláról hívogatta négylábú barátját. Szemlátomást nem a hídon, - ami sokkal egyszerűbbnek tűnt emberi ésszel,- inkább a patakon át szerette volna a gazdit beérni.


upsz...


Volt, aki szorgalmasan gyűjtötte az elszórt faágakat…:-)Gombaszőnyeg

Monopteros(görög templom)

A nyirkos idő aztán visszaküldött bennünket a városba egy meleg ebédre. A parknak csak a déli részén jártunk és még annyi a látnivaló (Rumford-ház, Kínai pagoda, az 1972. évi Olimpiai Játékok alkalmára adományozott japán teaház, Kleinhesseloher-tó, több emlékmű.), de az majd egy jobb idő alkalmával hosszabb séta lesz!15 megjegyzés:

 1. De sajnálom, hogy elromlott az idő! (Magam miatt is, mert szívesen sétáltam, nézelődtem volna veled tovább) Így is érdekes volt, az esős séta is különleges így képernyőn nézve. Gondolom nektek a fázós, bőr alá bújós hidegben már kevésbé. Reméljük, hogy lekgözelebb majd napfényesen is megmutatod nekünk.

  VálaszTörlés
 2. ÓÓÓ, de szép helyen jártál!-))

  VálaszTörlés
 3. ÓÓÓ, de szép helyen jártál!-)))

  VálaszTörlés
 4. Mancoka, én is nagyon sajnáltam. Először nem is akartam fényképezni, aztán mégis... hozzuk ki a legjobbat a napból alapon :-)
  Természetesen szebb időben a részletes park lesz is látható! :-)

  VálaszTörlés
 5. Lobelin, jártál már itt? Még a park nagyrésze hátra van.
  :-)

  VálaszTörlés
 6. Nem is tudtam, hogy az Angolkert európai, sőt világszinten ekkora nagy, hogy a legnagyobbak között áll. Azért egy nap alatt be lehet járni. ;-) Én nem szeretem, mert mindig rettentően sok ember hemzseg benne, nekem nem eléggé nyugis hely.
  A diszkóról sem hallottam még, de én sosem jártam világ letemben diszkóba és sosem járunk be Münchenbe sem szórakozni, így ez nem is csoda. A rossz idő az esküvőm óta, azaz tegnap egy hónapja tart és nem akar jobb lenni. :-(

  VálaszTörlés
 7. mennyire gyönyörű...és jó jahgulatú, tényleg búvárok ugráltak a tóbe?

  VálaszTörlés
 8. no ez az a hely, ahol gyalog vagy kerékpárral szívesen bóklásznék...nem egyszer, nem kétszer... :)
  gyönyörű!

  VálaszTörlés
 9. Lehet is, nem unom meg talán soha...:-)

  VálaszTörlés
 10. Katalin, ők nem búvárok, hanem szörfösök, és ott gyakorolnak, mintha a tengeren lennének :-)

  VálaszTörlés
 11. Flögi, aki szeret ilyen helyeken bóklászni (mint én is) annak egy nap nem elég bejárni. Bejárni nem azt jelenti egyszerűen körbegyalogolni, hanem a sok szép dolgot felfedezni, a padra leülni, megkajálni, a vizimadarakat figyelni, a kutyákat a parkban, a növényzetet és akkor még az épületekről nem is beszéltem... szóval, nekem egy nap nem elég (belőle) :-)

  VálaszTörlés
 12. Gyönyörű a blogod,gratulálok hozzá,mivel én is szeretem megcsodálni a természet szépségeit,jó sok időt eltöltöttem itt.

  VálaszTörlés
 13. Köszönöm Rozi, szívesen látlak máskor is! :-)

  VálaszTörlés