"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. június 26., hétfő

A legboglárkásabb réteken

Több mint egy hónapos elmaradással írom a következő bejegyzéseket. A képek még májusban készültek, ne tévesszen meg senkit. Sachrang településtől indultunk 738 m-ről a hegyekbe.

Belterületen a repce sárgít


Vadon a boglárkák

Az osztrák-bajor határ közeli Stoana-Alm-ot néztük ki magunknak 1.055 m-en a Tirol “Alföldön”. Tavaly ősszel bronzos színekben jártunk errefelé, akkor az 1.252 m-en álló Spitzsteinhaus-ig mentünk.

Itt és mostAz itt és most érzés nagyon hamar visszatért bennünk az andalúz nyaralás után. Mondhatni el sem hagyott míg mellőztük szeretett hegyeinket. Az itthon-érzés gombnyomásra bennünk volt mégha nem is ide születtünk.

Az út kanyargott velünk, a lankás kaszálók mint egy újabb mozivászon tárultak elénk, a levegőben vadvirágok és bodza illata vegyült a hársfa virágok édes illatával.


Ritkán találkoztunk valakivel. 
Hízelke épp vadászlesen ült, de egy kedves szóra már szaladt is le hozzánk a dombról, egy-két simi mindent megér.

Hízelke

Egy újabb kulisszaváltás után boglárkáktól és kosboroktól tarkított kaszáló következett. Ennyit egy helyen még sosem láttam és alig tudtam a látvánnyal betelni! Többet ültetni sem lehetett volna erre a területre!A zergeboglárok még nem nyíltak ki teljesenEgy visszapillantás a Sachranger-völgyre és a Kampenwand 1.669 m tarajos csúcsainak élei integettek vissza nekünk.

Kampenwand 1.669 mÚjabb kanyarok, újabb emelkedők

Lemaradtam a piros hátizsákostól

“E ház itt tisztaság
E ház inkább vendégszeretet
E ház boldogság, elégedettség
E ház áldás, kegyesség”“Minden ember a világon éljen, ahogy Istennek tetszik,

Mindenek előtt kegyességben éljenek a gazdák!”Vicces, hogy az egyik gazda nem oly régi háza épp a német és osztrák határra épült. Ilyennel sem találkoztunk még. :-)Itt a határ. Most akkor osztrák vagy bajor..?

Nem ceruzák...

Kerítésnek valók

Elhagyva a festett házakat még egy kanyar felfelé. Fejünk felett az Alpok ragadozó madarai nászát figyelhettük meg. Hangos vijjogások, szerelem-repülések, zuhanások.A Stoana-Alm saját készítésű termékeivel, abból készült ételeikkel várja a fáradt vándorokat.


Gazdasági rész


Csodás kilátás!
Frissítő után visszafelé némi kitérővel, de ugyanazon az úton mentünk le és kihasználtuk az itt és most minden pillanatát...

Leérve a cseppnyi kis faluba oda, amit már oly sokszor láttunk.


St. Michael templom

“A szép mindenütt jelen van, csak kevesen veszik észre.” Konfuciusz

13 megjegyzés:

 1. .. és e háznak milyen szép homlokzata van!S a templom is, a tájról már nem beszélek, amiért nagyon irigyellek. Tetszenek amadaras fotók.

  VálaszTörlés
 2. Nos, nem tagadom meg magam... Szépek voltak az előző bejegyzések helyszínei IS. De az én szívemnek már csak mindörökre az alpesi táj lesz a legislegislegkedvesebb. Itt jó, itt érzem otthon magam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudod, hogy nálam is a szívem csücskében van. Jó volt visszatérni, hiányoztak. :-)

   Törlés
 3. Ilyenkor a szívem annyira telve van, nézem a hegyeidet, mennyivel másabbak mint az "én" erdélyi hegyeim - tudom, írtam már sokszor, de annyira szeretni valóak mind.

  A hegyi rétek illatát elmondani nem lehet, nekem a kakukkfű mindenen túltesz, állandóan azt érzem, pedig biztos van benne más is, de én csak azt, mindig :)))

  Nem tudok mást mondani/írni: imádom a fotóidat, mondhatja bárki hogy nyalizós komment, nem érdekel, akkor is élek-halok a hegyeidért, a beszámolóidért, mert gondolatban én is ott járok...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Tőled Orsi, köszi! ❤️ Örülök, hogy már évek óta hűségesen velem jössz!

   Így gondolom én is, ez a levegő mindenek feletti. Aki egyszer megismerte el nem felejti. Jó összevetni a Te hegyeiddel a képeket. Mindig nagy öröm számomra, ha róluk írsz!

   Törlés
 4. Gyönyörűek ezek az üdezöld, virágos rétek.
  Ismét csak nyavalyogni tudok, hogy olyan rossz a munkánk, hogy pl. júniusban egyetlen egy szabadnapunk volt csakegyütt, ami dolgok elintézésével telt. Belehasad a szívem, hogy az ések során egyre kesevebb időnk jut a hegyekre és az tóbbi pár évben, ha egyszer eljutottunk valahova, az már nagy szó volt. :-(
  A cica is nagyon aranyos.
  üdv

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom Flögi, talán egyszer sikerül munkaügyileg is összehangolódnotok! Drukkolok nektek!

   Törlés
 5. Új cipőd van??? Hova lett a régi?
  Minden nagyon tetszett, de a végén az az idézet mindent vitt. Lehet, el is lopom ;-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-D van ez is, az is.
   Vidd csak az idézetet, mindenkinek szánta a jó öreg Kunfuciusz. :-)

   Törlés
 6. Tetszik, hogy őrzik az építési hagyományokat. Mi is sokfelé láttunk kis harangtornyokat új építésű házakon is. Élmény volt látni a fotókat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó belefeledkezni egy-egy ilyen település utcáiba (is). :-)
   Köszönöm!

   Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.