"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. április 28., kedd

München - sör

Az elmúlt hétvégét München közelében barátoknál töltöttük. Új helyre költöztek, háztűznézőbe-falunézőbe mentünk hozzájuk. Nagyszoknyás felhők az égen, sík alföldi táj, pitypangos mezők fogadtak bennünket.


München külterületein sok a repcemező - gyakran fotóztam már odafentről, ha repülőről volt szerencsém a tájat megcsodálni - itt még csak most kezdenek a sárga virágfejek bontakozni. Annál inkább virítanak a pitypangok és beindultak a tulipánok is. A gyümölcsfák fehér és rózsaszín díszbe öltöztek, gyönyörű a táj.
Egy dombon álló sörkertben kötöttünk ki és rengeteg repülőt láttunk igyekezni a közeli müncheni reptérre.

Kilátás a sörkertből 1.
Kilátás a sörkertből 2.
Repülők érkeznek a müncheni reptérre
Háztűznéző-sörkert után a sör nyomát követve célba vettük a müncheni tavaszi sörfesztivált, ahol idén is rengeteg külföldi volt a városban.
Ez alkalommal nem voltunk olyan szemfülesek, mint tavaly, hogy időben a sörsátor előtt vártuk volna a bebocsátást. Mire mentünk mindkét sörsátor előtt akkora tömeg várt, hogy lemondtunk a bejutásról.

Várakozók a Hippordom sátra előtt
Bejártuk a búcsú területét, az óriáskerék kimaradt. Hűvös volt és szemerkélt az eső. Ettünk finom kürtöskalácsot, lángosos sátrat is találtunk. Barátnőm felhívására láttam, hogy kínálnak édes nutellás lángost is az általunk megszokott sós változatok mellett. Kedvelem az új és különleges ízeket, de lángosban nekem csak a magyaros sós ízek jöhetnek számításba. :-)
Másnap, ha már ilyen közel jártunk a müncheni reptérhez, nem hagyhattuk ki a nézelődést a hatalmas gépmadarak között.

München repülőtereFranz Josef Strauß

Terminal 1 és 2 a legújabb Audi Q7-es kiállítássalRajtunk kívül még igen sokan hódolnak ennek a hobbinak. Érdeklődők, szülők gyerekeikkel, fotósok hatalmas objektívekkel mind ott csüngtek a szöges drót mögött és figyelték a startoló repülőket. Mint egy busz vagy vonat állomáson, öt percenként indultak, dübörögtek a kerozingépek a pályákon. Egyik a másik után gurult be a startpozícióra és emelkedtek a magasba. Nagy izgatottság fog el a látványtól és szállnék azonnal egy gépbe, alig várom már a következő lehetőséget. Újabb légitársaságok gépeit fedeztem fel és volt olyan kedves pilóta is, aki a start előtt letekerte az ablakot, és integetett a bámészkodóknak.

Bámészkodók


Az autóút feletti hídon gurulnak át a gépek
A hegyeink vártak haza...