"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. március 17., hétfő

Kirándul a tömeg

A két héttel ezelőtti hétvégére ígért 20 fok beteljesült, néhol még a fölött is volt. Samerberg hegye a Hochries hívogatott, páradús, de napos idővel várt. Nem csak nekünk jutott eszünkbe oda túrázni, tömeges csoportok meneteltek előttünk, mögöttünk, volt aki már visszafelé jött. Bevallom jobban élvezem a kirándulást az erdőben, ha emberkiabálástól mentes csend van és madárdal.
Nem volt konkrét cél aznap, hogy meddig megyünk, csak amíg jólesik. 

Barka
Sejtelmes volt az erdő a párán átsütő nap sugaraitól. Az avar alól már egyre több virág mutatja fejecskéjét.
Fehér acsalapu


Martilapu

Erdei kankalin

Hochries - 1542 m


Hóban álló házikó az erdőszélen

Csillogó hó


Amikor aztán elértük a hóhatárt..., na ne, már ne, ... majd ha elolvadt visszajövünk és akkor megyünk a következő Almig. Egyszer csak felérünk a Hochries csúcsára gyalog az 1542 m-re...A legközelebbi fogadónál annyi volt a turista, hogy már több be sem férhetett volna. A padok mind foglaltak voltak, a gyerekek szaladgáltak a hófoltoktól a játszótérig. Hangos volt az erdő alja.


Käser AlmA Kräuterhexe fogadónál (ahol nagyon fini minden) a felvonó középállomásánál tettünk egy energiapótló (házikészítésű sajttorta) ejtőzést, mielőtt visszafelé indultunk volna. Kell az energia, hisz annyit elégettünk.. :-)


9 megjegyzés:

 1. Húúú, Ti aztán mindig mentek-))) Nagyon szép helyen voltatok megint!-)

  VálaszTörlés
 2. Ó,de gyönyörű erdők!!!!! Én is szerettem volna kirándulni a Kicsikkel, de a betegségük megakadályozta sajnos.pedig van a közelünkben egy szépséges arborétum,szeretem.
  Jó nagy tömeg volt,tényleg!!!

  VálaszTörlés

 3. Gyönyörű fotók.Irigylem ezt a kirándulást.
  Utána nézek,merre is van ez a hely, mert nagyon hívogató.

  VálaszTörlés
 4. Lobelin, ha tehetjük megyünk, ez a hobbink (?) ez tölt fel, ez ad erőt, információt, épít. Nem utolsó sorban sport és friss levegő.
  Mamka, de jó Neked, hogy a közeledben egy arborétum van! Biztos rendszeres vendég lennék :-) Sajnálom, hogy a Lurkók betegek lettek, de majd legközelebb :-)
  Baratella, kerees rá a térképen, nincs olyan messze Tőletek, itt is annyi a látnivaló, nem kell sokat gondolkodni mit, merre, hová... :-)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép helyen jártatok és sok szépet láttatok! Jó kis túra volt!
  Az a tömeg, az a rengeteg kiránduló! Oda már tényleg nem fért volna senki.

  VálaszTörlés
 6. A tömeget én sem szeretem ilyen kirándulások alkalmával, bár egy rossz szavam sincs rá, mert mindenki vágyik ki a szabadba és oda megy, ami elérhető.

  Nekem sokkal többet ad a csend, a sok kicsi gyönyörűség, amit bóklászások során felfedez az ember, a jó levegő, a jó társaság és nem utolsósorban a meseszép hegyek, tájak látványa :)

  Készülök, készülök...izzítok :))

  VálaszTörlés
 7. Legközelebb hétvégére másik útvonalat választunk, mert a csend az megfizethetetlen... :-)
  Orsi, mikor..????? Lesen a bejegyzéseid, mikor lepsz meg valamivel.. :-)

  VálaszTörlés
 8. hétvégén:) 15 km és "csak" 600 méter szintkülönbség...medvehagymázás, krókusz mező nézés...meg ilyenek :)) hihetetlenül hiányzik, hogy kimaradt a február...minden sejtemmel várom már:))

  VálaszTörlés
 9. De jó Orsi! Szép időt kívánok nektek hozzá, töltődj fel és szedj sok megvehagymát!!! Elhiszem, hogy vágysz rá! :-)
  Legutóbb vasárnapra terveztünk medvehagymás-krókuszos kirándulást, de az időjárás közbeszólt. Talán ezen a hátvégén, csak nagyon remélem, hogy a krókuszok odafenn még pompáznak és nem maradtam le róluk! :-)

  VálaszTörlés