"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. február 1., szerda

Nagyszerű

A tökéletességről lenevelnek minket. Inkább rászoktatnak egy olyan életre, amelyben a tulajdon és a siker felhalmozása a cél. Így aztán azt hisszük, azzal vagyunk azonosak, amivel rendelkezünk, és ahogyan teljesítünk, és sosem fedezzük fel magunkban a rendkívüliséget. 
Rendkívülinek lenni pedig azt jelenti, hogy megbecsüljük a saját nagyszerűségünket, azt, ami vagyunk, minden pillanatunkban, amely megadatott.” dr. Wayne W. Dyer7 megjegyzés:

 1. Milyen igaz!
  Nagyon jó lenne ezt az idézetet látható helyre kifüggeszteni, hogy időnként felismerje az ember ezt az igazságot!

  VálaszTörlés
 2. Érdekes gondolat és részben egyet is értek az első felével. De azt gondolom nem lehet általánosítani ezt a felhalmozási kényszert. Itthon sajnos sokan meg sem tehetik az életkörülményeik miatt, de újabban egyre többször találkozom olyan emberekkel és életfelfogással, miszerint megtehetnék, de mégsem válnak a felhalmozás rabjaivá. Megmaradnak ember- és természetközpontúaknak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az általánosítás nem mindig tanácsos, igaz. Tisztelet a kivételnek, akik erősítik a szabályt.
   Mégis a mai "civilizált" világban szinte mindenki felhalmoz valamit valamilyen formában, amire sokszor nincs életbentartó/maradó szüksége.
   Azt gondolom nem csak kizárólag a tárgyak felhalmozására kell(ene) gondolni. Rengeteg szükségtelen dologra, külsőségre költünk pénzt és időt, amire nincs is valójában szükségünk - ahogy Te is írod - ember- és természetközpontúnak lennünk.
   Ezért nem árt olykor picit mindenkit - önmagamat is - erre emlékeztetni.

   Törlés
 3. Válaszok
  1. Köszi. Szerettem volna, ha megfagy, de idő előtt megsemmisültek.

   Törlés
  2. Ahogy a buborék hirtelen kipukkadhat, úgy tűnhet el akár ez a "civilizált" búra felőlünk is.

   Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.