"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. február 24., péntek

Chieming-i feeling

A flamingó megfigyelés után a 10 percnyire lévő Chieming településhez autókáztunk, ahol még csendesebb volt a partszakasz.

Chiemsee
Egy frissítőre beültünk a napsütötte Haus am See félköríves panorámájába. Már-már meleg volt az üvegház alatt, sokat nem időztünk a tavaszias friss levegő csábított vissza.Bentről is a vízimadarakat etető embereket figyeltük. A hattyúk bátran mentek ki a partra a csábító eleség után, etetőik meghátrálva vonultak vissza. A fotósok persze élvezték a helyzetet.

Az üvegen át...


Szárcsa ifjonc

A strand promenád hosszan vezet, mi mégis inkább a kavicsos partszakaszt választottuk ha lehetett. 
A Krebsbach patak kacskaringósan veszi közre a település egykori kastélyát, majd folyik át alatta, hogy a köveken hangosan a Chiemsee-be torkollhasson. Gyönyörű zöld élet csillogott a patak alján.


Krebsbach


Chieming kastélya


Az 1400-as évek végéről van első írásos lejegyzés a kastélyról, de annak építése sokkal korábbi időkre mutat, pontosan nem lehet tudni. Több tulajdonosa után mai arcát az évszázad fordulóján kapta és az 1800-as évek elejéig kolostorként működött. Azóta magántulajdonban van és évente csak egy alkalommal augusztusban egy koncert erejéig nyitja meg kapuit a nyilvánosság előtt.
Bebetonozták a boltívet, pedig milyen szép lehetett, ahogy a kis patak előbb körülölelve, majd bekancskaringózva folyik a kastély udvarába. Lehet, hogy csak én látom bele… - szívem szerint átépíteném az egészet -, milyen pompás kis fazsindelyes kastély állhatna itt közvetlen a tó partján...
“Nem olyannak kell ábrázolni az életet amilyen, nem is olyannak, amilyennek lennie kellene, hanem olyannak, ahogy álmainkban megjelenik.” CsehovNem lehet folyamatosan a part mentén haladni, a nádas vagy magántulajdonok visszatérítenek a gyalogútra, ami olykor erdős részen halad keresztül. Az enyhült levegőben kibújtak a csoportos hóvirágok, kipattantak a barkák, a cinegék kantálták a tavaszt.
Lemenőben

Elmenőben

8 megjegyzés:

 1. Nálatok már igazi tavasz van! Olyan jó nézni azt a sok embert, aki kikívánkozott a szabadva és élvezték ezt a csodás látványt!
  Igazán szép, élménydús napotok volt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Napközben szép napos, tegnap előtt 26 fokot mértem. Bolondos február. :-)

   Törlés
 2. Fura egy helyzet - csak csak mi vagyunk "délebbre" - aztán itt a barkák még alszanak, a hóvirág is alig-alig ébredezik.
  A Csehov idézet nagyon jó - nem ismertem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az utóbbi hetekben többször kaptunk a meleg áramlatokból és ez ébreszti a természetet.
   Csehov idézete talán a Sirályból van, de ebben nem vagyok biztos.

   Törlés
 3. Szemet gyönyörködtető madársereg! Hóvirágot már sokfelé láttam az elmúlt egy-két hétben. Barka is van már valahol, de én csak a szombati piacon láttam eddig - gondolom nem melegházas volt :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neked (is) való hely madárügyileg :-)
   :-O van melegházi barka is? :-D

   Törlés
 4. Ó, ez nagyon vagány kis kastély, tényleg kár azért a befalazott boltívért.
  És a repkedő madársereg!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos a tulajdonos másként gondolkodik.

   Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.