"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2016. június 26., vasárnap

Egy csepp Andalúzia 7.

Bármerre járunk a világban a növényzet, az állatvilág az első helyen szerepel nálam. Most itt, Andalúzia nyugati csücskében valami megváltozott egy időre.
Az épületeik, házaik lenyűgöztek bárhova mentünk! Az itteni stílusok keveredése, a finom színek - homok, cappuccino, fehér és kék - domináltak mindenütt. Orientális, mór stílusjegyekkel fűszerezve, nem beszélve a szebbnél szebb azulejokról, az andalúz színes falicsempékről. 


A jól kiépített kerékpárutak és további települések felfedezése vonzott. Így két kerékre pattanva indultunk el szállodánk környékét bejárni. 
Az orientális elemek szállodánkban is jelen voltak. Az európai és keleti stílusok keveredése adta számomra az egész pikantériáját.

A legközelebbi település Ayamonte mintegy 13 km-re volt tőlünk. A bő 20.000 fő lakosú városkát a Guadiana folyó választja el a szomszédos Portugáliától.
Kedves, csendes hétköznap volt. Néhány turista és több helyi lakos tevékenykedett az üzletekben, fagyizókban, éttermekben. Kényelmes, könnyed tempó, természetes invitálás.


Ayamonte kikötője:-)


Angustias templom


Kisebb dinnye nagyságú paradicsomok
Csodaszép gyógyszertár
 
Az utcákon, az üzletek előtt elahaladva és betekintve ami ismét feltűnt mindkettőnknek az a tisztaság.  

Ahol a bicókat béreltük egy holland férfi a lelkünkre kötötte, anélkül el ne menjünk haza, hogy Ayamonte-ban a Plaza de la Laguna terén ne jártunk volna. Megígértük. Mennyire igaza volt!

Plaza de la LagunaAz azulejokban gazdag tér szép befejezése volt egy hetes nyaralásunknak. Szívembe égett örök élmények.
Andalúzia, találkozunk még!