"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. november 18., szerda

Arany, ezüst, smaragd fények a tavon

Különös nap indult a pozitív értelemben, akkor még valamelyest rendben zajlottak a hétköznapok. 
Az évszaknak épp nem megfelelő meleg napok óta tart - amit én igen élvezek - és az erős főn különösen szép a Tegernsee felett. Vendégünkkel oda igyekeztünk mindezt megélni. Először a városban néztünk körül, kaptam lencsvégre a pillanatokból egyet-egyet.


A tóról részletesebben már írtam itt és itt.
A város gazdag történelmi múltjának nyoma az utcák épületein is felfedezhető. A legrégebbi rajzolat egy ház falán a Tegernsee kolostorról 1510-ből.

 

Egy egykori ötvös reklámfala

A gazdag középkor szebbnél szebb maradványai a különböző cégérek is.
Míves napóraAngyalok szálltak a tó felett...
Aranyport szórva az erdőre.

Ezüst hídon érkeztek a szárazra

Smaragddá lett a tó mélye


Angyalok festménye
Fények, színek, jelek…
Amikor a következő rajzolatot pillantottam meg a tó felett egy igen kedves film villant be nekem. Aki a filmet látta, azonnal felismeri. Kevin Costnerrel a főszerepben, a Szitakötő (2002) (Im Zeichen der Libelle - Dragonfly)
Ott hatalmasodott a nagy szitakötő jele a tó felett.

 

Idehaza aztán tovább pörgettem e gondolatot. Mit jelent a szitakötő, mit jelképez?

"A szitakötő a könnyűvé vált kereszt szimbóluma, ami annyit jelent, hogy a karmikus kötések hamarosan feloldódnak és a létezés magasabb szintjére léphet az emberiség. Egy megemelkedett rezgésszinttel, megtisztult lélekkel."

“A szitakötõ a változás szelének lényege, a bölcsesség és a megvilágosodás üzenete, és a kommunikáció az elementális világból. Ez az elementális világ a növények, a levegõ, a föld, a tûz és a víz kis szellemeibõl áll. Lényegében ez a világ tele van természetszellemekkel.”

Most - az esetek után - különösen kívánom a létezés magasabb szintjére lépést, a megvilágosodást az emberekben!!!Viszlát Tegernsee ezüst hídja