"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. november 12., szerda

Őszi erdők 2. Aschinger Alm

A már megszokott és kedves kirándulásaink egyike az osztrák Ebbs község St. Nikolaus templomtól kacskaringózó betonút fel az Aschinger Alm-hoz.
A hegyoldalakban elvétve egy-egy ház, erdős rész, nyitott völgyek, rálátás a sziklákra. De jó volt visszatérni a “hegyeink” közé… Kedvenc kutunk is nyitva volt még, friss vizéből kortyolunk, ha arra járunk.
A túra kezdetén az árnyékban a dér cseppjei csillogtak az aljnövényzeten, majd szikrázó napsütés vakított el bennünket azon az októberi napon.

Skarlátvörös sarkantyúk

Száraz aszat

A Zahmer Kaiser-hez érve már lekerült a kabát, a pulóver. Itt a legelők zöldje, sosem fakul ki. Egy kis virágzó kankalin és a földi eper virága hirdette a tél még várat magára, a meleg ősz dédelgette a tájat.Zahmer Kaiser


Kései erdei méhfű
 
Ebben az évszakban látszik igazán, hogy az alpesi hegyoldal mennyire gazdag tud lenni vegyes erdőkben. Nem csak fenyveseink vannak, hanem sok szép bükk, tölgy, éger, juhar, gyertyán, mogyoró és vadgyümölcs is vírít narancsos, vöröses színeivel.

Hegynek fel kell a bíztatás!

Elérve a Kölnberg fogadót a napos oldalon teltházas zsivaj fogadott, sokan használták ki a jó időt. A fogadó kerjében érdekes dolgok vannak...

Kölnberg fogadó

Viruló télizöld


A legelők birtokosai


A levegő urai

Zahmer Kaiser

Egy majd 360 fokos videón az októberi természet a hegy lábánál:


Elérve az Aschinger Alm fogadót és a Zahmer Kaiser-t, itt is sokat töltötték a délutánjukat, élvezték a nap sugarait. A kisebb látogatók kedvéért nyuszik szaladgáltak szabadon, menekülve a sok apró kéz simizésétől.
 
Válaszutak
 
Walchsee felé

Hechenberg kápolnájával, alul Niederndorf falu
 
Hazafelé

14 megjegyzés:

 1. Köszönöm az élményt, amit ide tettél elém. Gyönyörű helyeken jártál ismét. Köszönöm, hogy az élményeidet, és a képeket is megosztod.
  Általad lassan megismerem Ausztria szépséges helyeit, ahová talán majd egyszer én is eljuthatok.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hegyek lánya, örülök, hogy velünk tartasz, főleg, ha ezek után kedvet kapsz egyszer mindezt szélyesen is látni, megélni :-)

   Törlés
  2. Csodálatosan szép képek, helyek. Gondolatban már ott is vagyok!:)

   Törlés
 2. Szépek az almok, szépek a patakok, szépek a virágok, fák - de amikor egy puszta-meztelen sziklacsúcs kerül a szemem elé, hevesebben dobog a szívem...Azt hinné az ember, nincs rajta semmi - legalábbis messziről úgy tűnik, kopárak a sziklák, de amikor ott jársz fenn, akkor látod, hogy mégis élettel teli, csoda minden hegy. Immmmádom őket !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amikor a sziklacsócsokat tettem be a blogomba Te jutottál eszembe, gondoltam, hogy örülni fogsz nekik. :-) Igazad van, csoda minden hegy!

   Törlés
 3. Újabb élmény, köszönöm! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, ha megoszthatom veletek és Nektek is tetszik :-)

   Törlés
 4. Szép képek... mint mindig... Szeretem megnézni....

  VálaszTörlés
 5. ilyenkor, mikor látom a hegyeket a csodaszép fotóidon, úúúúúgy sóvárog a szívem az 'én hegyeim' után :) gondolatban előveszem a viharvert bakancsaimat és elindultam :))
  úgyhogy...kérek méééég ! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örömmel viszünk Téged is Orsi, gyere csak :-) Hisz mentek még a "Ti" hegyeitekhez is, nem?

   Törlés
 6. Igen! :)

  most hogy megint végignéztem a fotókat, az a régi mosdóállvány de jó! egyből az jutott eszembe, hogy milyen jó madáritató lenne belőle :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gondolom ott is annak használják, akkor éppen falavelekkel volt tele. :-)

   Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.