"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. november 25., kedd

Még mindig a rómaiak nyomdokán egy egykori paradicsomba


Inn

Érdekes a tavaszi képeket az őszi színesebb képekkel összehasonlítani. Mennyi harsogó szín, mennyi élet van a mostani képekben még az akkori ébredezőkhöz képest.
Az Inn partja tele virító imolákkal, tiltakozásul, a tél még odébb van.

Röviddel munkagépek jártak ismét itt, lánctalpasok nyomai az iszapos homokban. Aggódó szemeim rajtuk. Két varjú keresgélt és károgott (rajtam kívül :-)) a környéken, a frissen döngölt talajon. Messziről egy birkanyáj érkezett az ártér egy tavacskájához. Szomjasak voltak a kis barik is.


Inn kavicsok

Fantasztikus színű nádas

Kései szitakötő

Elmentünk a St. Leonhard forrásig, ahonna egy új úton vettük az irányt visszafelé. Célzottan, mert már egy rég figyelt barokk épületet szerettem volna közelebbről is megnézni.

A fák mögött elbújva


Rég nem ül már itt senki
Feljárat a toronyházbaInformációs táblákról lehet megtudni, - idehaza is utána olvastam -, hogy az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején egy “Inn paradicsomot” hozott itt létre egy Thomas Gillitzer nevű kereskedő, tenyésztő, termelő, utazó. A barokk stílusú pici kastély körül nagy park szökőkúttal, halastóval, faiskolával, gyümölcsössel, sőt pálmaházzal működött itt anno. Mára már csak a kastély maradt meg (magánkézben, nem látogatható) és a toronyház, aminek a pincéjében volt a hűtőkamra az eladásra szánt halaknak. A haltenyésztés viszont még most is működik. Milyen kár, hogy eltűnt ez a kis nyugalom szigete az Inn tövében! Szívesen visszacsöppennék ennek az évezrednek a fordulójára, pont ide.Lazac és pisztráng tenyészetekAz Inn ezen szakaszán működik itt kertészet, marha-, birka-, haltenyészet, gyümölcsösök adnak zamatos termést, itt az ősrégi (gyógy)forrás, római ásatások és nem beszélve az érintetlen folyóparti vadvilágról.
Egyre jobban megértem az itt lakókat és szimpatizánsaikat, akik a magasépítésű autóút ellen tiltakoznak, amit e térség fölé terveztek.MerkenMerken