"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. február 27., csütörtök

Szlovéniától Montenegróig 10. Montenegró - Kotori-öböl

Nyúlfarknyi Montenegrói látogatásunk Herceg Novi településig és azon túl a Kotori-öbölig jutott. A kacskaringós szerpentinről az öbölben két szigetre, aprócska templommal lettünk figyelmesek. Ostrvo és Sveti Dorde egy 12. századi bencés kolostor, temető látható rajta, mely Perast nemeseinek szolgált a Kotori-öbölben.
Egy aprócska sziget a nagy öböl közepén
Herceg Noviba érkezve meglepődtünk, hogy mennyire szép, tiszta, új épületek, utcák fogadtak bennünket. Ottjártunkkor már a szezonnak vége volt, az utcák csendesek szinte kihaltak voltak. Cikász pálma

Fürtökben lóg a kivi
Egy étteremben a tengerparton olyan finom meggyes-grízes rétest kaptam, mint amilyent nagymamám sütött annak idején. :-) Sokáig elücsörögtünk és hallgattuk a tengert...

Hamar beesteledtünk, a lenyugvó nap szállásunkhoz siettetett. A montenegrói tengerpart, a Kotori-öböl, Tivat egész biztos, hogy meglepetéseket tartogatnak még nekünk.

Viszlát Montenegró!!!

8 megjegyzés:

 1. Jaj, annyira nagyon jó ez a "sorozat", teljesen elvarázsol ez a szépséges hely!
  Várom a folytatást!

  VálaszTörlés
 2. Jene er, a folytatasra meg nekunk is varni Kell... Aranyos vagy,koszi:-) ITT most ennek vege de remelem hamarosan folytathatom...:-)

  VálaszTörlés
 3. arról a kis szigetről a korfui sziget jutott eszembe, azon is pontosan így van egy kis templom, mondjuk arra be lehet menni egy kis épített mólón. És ez valahogy szebb is, a környező hegyek miatt. Ott egy kicsit rontotta az összképet a repülőtér kifutója hogy olyan közel van hozzá.

  Na jó,azért az is maradandó nyomot hagyott bennem:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. akkor még nem sejtettem, hogy egyszer ott leszek ezen a kis szigeten :) nyáron ott voltam :) meg a többi, Tivat, Kotor, Budva... :)

   Törlés
  2. Micsoda érzés, kellemes emlékek! :-)))

   Törlés
 4. Orsi, egész biztos maradandó nyom, hisz azonnal asszociáltál rá :-)
  Jenever, én is (milyen nagy kincs ez) :-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.