"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. július 8., szombat

Rottauer Moier-Alm 1.020 m

A furcsa nevű alm keltette fel a figyelmünket túrakönyvünkben. Rottauer, azért kapta ezt a jelzőt, mert a Chiemsee-hez közeli kis Rottau településtől lehet jól megközelíteni. (Fotók május 28.)

Gedererwand 1.398 m


Több tucat lehetőség túrázni
A sok lehetőség közül az 1.020 m-re indultunk. Ezen a részen a violett színek domináltak. Eljött az imolák ideje, messziről virítottak lila borzas fejeikkel. Hozzájuk a fogasírek és harangvirágok társultak, a kosborok nemesítették a flóra világát.


Imola

Ikrás fogasír

Harangvirág
Kosbor

Sokáig csörgedező patak kísért. Az út könnyű volt, fokozatos emelkedőkkel, csak a tikkasztó meleg a napon volt nehezen viselhető. Még jó, hogy az árnyas részek és a kristálytiszta hűs víz enyhített rajta.


Már nagyra nőttek a lapulevelek, akár esernyőnek is megtennék, ormányosbogarak napoztak rajtuk.


Frissen vágott fák illata terjedt a melegben

A különböző fenyők között a vörös fenyő illata terjengett. Hirtelen a horvát tengerpart emlékei villantak be az illatuk után.

Néhol, ahol ritkult az erdő a szemközti hegyek ormai, azon keresztjei is előbukkantak.
A szinte egy vonalban húzódó Kampenwand (1.669 m) tarajos csúcsait innen oldalról lehet látni.Balra a Kampenwand
A fenyők mögött a Chiemsee

Balra a Rottauer Moier-Alm
Virágos rétek amerre a szem ellát...

Rottauer Moier-Alm 1.020 m
Egy frissítő és a gazdapárral rövid smalltalk. Nyugdíjasok és május végétől szeptemberig itt élnek, - ahogy az időjárás engedi - aki erre jár nem marad náluk szomjasan. A néni kínálta a frissen sütött sajttortáját, aminek nem tudunk soha ellenállni. A házi süteménynek nincs párja! Még langyos volt a túrókrém benne, a sör, a rádler pedig hűs. Nem is hiányzott a napból már semmi!