"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. május 5., péntek

A hó előtt 1.120 m-en, Wuhrstein Alm

A Geigelstein már egy régi ismerősünk, különböző oldaláról is megközelítettük. Átnéztem az ide tartózó régebbi bejegyzéseket és igen meglepődtem.Az első bejegyzésem ugyan 2012-ben volt, de az első túra és annak fotói(nem túl jók) azt a völgyet is mutatták, ahol az elmúlt hétvégén jártunk. ÉS nem emlékeztem rá… párom mondta, hogy mi már jártunk itt, de számomra semmi sem volt ismerős. Teljes túra-blackout. Egyébként egy fa, egy patak, egy völgy mindig beugrik, ha már jártam ott. Mire is jó még, hogy vezetem ezt a blogot!

Ettenhausen és Schleching az osztrák bajor határ közelében fekvő kis települések. Az itteni Geigelstein felvonó előtti parkolóból (620 m) indult a túránk barátainkkal. Cél a Wuhrstein Alm (1.120 m), ami kora tavasszal is nyitva van.

Ettenhausen egy kis fazsindelyes kápolnája

A Lochbach patak mellett haladtunk - mely a Tiroler Achen folyó egy tápláló patakja - felfelé és ez az egyetlen kezdeti pont volt csak ismerős, hogy itt jártunk már, aztán a fonál megszakadt.kén

Az első pillangók is megjelentek május elsejére.


Bókoló fogasír

Csoportosulás


Az erdőben egy mátyásmadárra lettünk figyelmesek. A. azonnal fényképezőgépet ragadott, neki sokkal jobb fotót sikerült lőnie, mint nekem. Azért még felismerhető.
MátyásmadárAz első hütte, de még nem a miénk


Fenyőtemető és fenyőiskola


Tiroler Achen folyó

Lemaradtam a csapattól

Elérhettük az 1.000 m-t, nyíltak a tavaszi enciánok.

Tavaszi enciánok


Visszapillantás

A teljes út egyformán meredek, fokozott lassúsággal lehet haladni, bár egyre feljebb jutva a kilátás mindig megálljt parancsol. Egy gyönyörű völgy tárul elént a cél közelében!


Balra fent a célunk


Virágos zöld legelők, fehér és szürke hegyoldalak a festőket ihlető képe az Alpoknak. A legelő felett remegett a levegő, a havas oldalak párásan olvadtak.


A mostani kép, ami elárulta az egykori fotót (sajnos Google nem jeleníti már meg)Ezen a magasságon megszólalt a kakukk is. Noha elég messze tőlünk, de a hangjáról és széttárt faroktollazatáról is némiképp azonosítható.Érdekes formációk a hegygerincen

A. szerint Csontváry:Magányos cédrus-a

A kilátás


Webkamerájuk is vanKaspressknödel levessel frissítettünk. Egy érdekes - számomra finom - és laktató “szegényember étele” a hegyekben is, de bajor, osztrák részen mindenütt megtalálható az étlapon. Egy gombóc, mely megmaradt zsemle vagy perec, érett sajt és fűszerek segítségével készül. Laposra formálják a gombócokat, kisütik. Tálalják hús mellé, mártással, savanyú káposztával, de leves feltétele is lehet. Belépve a hüttébe éreztem az illatokból, hogy itt ez az étel is készül, a sajt illata ärulkodik.

A Wuhrstein Alm 80 főig szállást is tud biztosítani, rendezvényeket is bonyolít. Weboldalukon még több szép képet is találunk az egyéb információk mellett. www.wuhrsteinalm.de

Sűrű szürke felhők gyülekeztek indultunk lefelé és szerencsésen le is értünk mielőtt az eső eleredt. Este még benéztem az alm webkamerájára és meglepődve láttam, hogy mindent hó borított.


10 megjegyzés:

 1. Képzeld idén ma hallottam kakukkot először. A tetőket védik a kövekkel, leszorítással a hótól? Széltől? Vagy az fazsindelyes, régi, azért?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eddig meg nem figyeltem fel az elsö kakukkszora,ennek utananezek majd.
   Igen, a szeltöl vedik a fazsindelyes tetöt.

   Törlés
  2. Azok a nagy kövek hogy nem gurulnak le a tetőről? Nekem ez kész rejtély, csak nézem meg nézem.
   Már itt is szól a kakukk és a sárgarigó és a fülemüle is, hurrá! :-)
   Azt meg ne bánd, hogy nem emlékeztél a régi túrára, így legalább minden újdonság volt. :-D

   Törlés
  3. Gondolom a lecek keresztben ellensulyozzak valamelyest. Meg nem lattam leesve a hazak mellett.
   Igazad van az ujdonsag erejevel hatott. :-D

   Törlés
 2. Nem tehetek róla.
  nem tehetek róla.
  nem tehetek róla.
  Irigyellek.......
  És hálás vagyok, hogy legalább képeken közel hozod a számomra oly kedves világot.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök Aranyos, ha tetszik. ☺

   Törlés
  2. Ezzel én is így vagyok néha :-) Jó, hogy van a blog, jó néha visszanézni és felfrissíteni az emlékeket. Nagyon szép helyen jártatok megint. :-)

   Törlés
  3. Kivancsi vagyok mi mindenre jo meg. ☺ Köszi

   Törlés
 3. Az ember változik, a táj marad... :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.