"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. augusztus 26., kedd

Tregler Alm gombák között

Még egy múlt heti kirándulás lejegyzésével el vagyok maradva. Úgy adódott, hogy azon a héten háromszor tudtunk felfedezőútra menni.
Ez a kirándulás egy “light-os” túra volt, de már tervezzük a hosszabb változatát magasabbra. :-) Úgy akadtunk rá, hogy autóval elhaladva hétvégeken az útszéli parkolóban rengeteg autót láttunk. A tömeget kikerülve mi egy hétfői napot választottunk és így csendes erdei túrában volt részünk. Indulópont a Deisenried-Forstweg a Tregler Alm-hoz egy 45 perces séta az erdőn át enyhe emelkedővel.


Kényelmes erdei út
   

 
Méteres menták
Vizimenta vagy lómenta

Alpesi aranyvessző


Egy kosbor féle már elnyílt, már magvakat nevel, lándzsás levele jellegzetesen pöttyös.
 

Valaki mosolyog a képen... látjátok???

Gyanítom, de már csak utólag, hogy a középkor ördögűzőjét vettem lencsevégre e sárga virág személyében. Ha az ujjaim közt összedörzsöltem volna a virág szirmait és az pirosra festi azokat, akkor egész biztos, hogy a közönséges orbáncfüvet fedeztem ott fel.


Virágzó selymes fűfélék.


És egy különleges növény, amiről semmit sem tudok, de érdekes pólhálós bóbitája megfogott.Egyre több gombaféle tolja ki kalapját az aljnövényzet alól, sárgák, pirosak, rózsaszínűek, fehérek.

 

 A vizimenta és gombaillat mellé az erdei málna édeskés illata is társult.


Erdei málna
Kiérve az erdőből megérkeztünk a Tregler Alm-hoz 951 m-re és a kilátás amiben részesültünk a tiszat időben ismét mesés volt. Egyetlen hátrány hétfő szünnap az Almnál, így nem tudtuk megkóstolni a házi készítésű finomságokat. :-(

Tregler Alm  951 m


Tregler Alm
nagy terasszal, játszótérrel
Bad Feilnbach
Egy katonai titkosszolgálati bázis
Legközelebb a Schwarzenberg 1187 m-ére mászunk fel, már kinéztük magunknak az utat.

Az ősz hírnökei