"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. augusztus 13., kedd

Schliersee a fények játékában...

Júliusban egy hétvégén nagyszabású tófesztivál várta az érdeklődőket a Schlierseenél.
Szombati napon látogattunk el, estére tüzijáték volt a program. Délután különböző szórakoztató bemutatók, programok hívták a kikapcsolódni vágyókat. Bajor zene, modern zene, grill sütödék, teniszverseny, karateverseny, táncbemutatók, hagyományörző bemutatók, eszem-iszom.
Ami tetszett, hogy tágas területen, egymástól távolabb zajlottak a különféle események. A sörpadok egész a tó széléig értek, mindenkinek jutott hely bőven...:-)
Bajor zene
Sörpadok a tóparton
Ostorcsattogtató bemutató, verseny
Önkéntes "balerina" :-)
Itteni időjárásnak megfelelően nagyon meleg volt ezekben a napokban. A ritkaságszámba menő fullasztó hőségben, a hegyek között húzódó tó felett hamarosan gomolygó felhők gyülekeztek. Óriási szél kerekedett, tornádószerű formát felvéve. A part közelében lévő termálfürdő teraszára menekültünk, amikor az esőcseppek jelezték, a nyári vihar megérkezett.
Amilyen nagy széllel jött, olyan gyorsan tűnt is el a vihar, hátrahagyva egy kellemes hűsebb 25 fokos levegőhőmérsékletet. Már nem volt veszélyben az esti tüzijáték!

A védett teraszról
A vacsora kiválasztásakor az étlapot lapozva egy elgondolkodtató Goethe idézetre lettem figyelmes:

"Egy élvezet sem átmeneti, hisz a benyomás, melyet hátrahagy, az marad."
Elhúzódóban a sötét felhők után a lenyugvó nap sugarai csodás fényeket varázsoltak a tó köré, a távolban egy kurta szivárványcsík is felsejlett.
Azon gondolkodtam, hogy melyik a szebb, az ember által mesterségesen előállított tüzijáték fényei vagy a természet adta, kiszámíthatatlan, sokszínű természet adta fények változatossága...Esti fények
Majd 22 órakor a tó közepéről a tüzijáték gömbfényei.
"Egy élvezet sem átmeneti, hisz a benyomás, melyet hátrahagy, az marad." J. W. Goethe