"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. augusztus 19., hétfő

Oberaudorf, egy zenei-irodalmi kirándulás...

Egy augusztusi napon kellemes enyhén felhős kirándulóidőre ébredtünk. A célunk Oberaudorf volt, ca. 30 km Rosenheimtől Kufstein irányába. 
A települést több téli sportokat kedvelő keresi fel a havas hónapokban, a melegebb időben kedvező kirándulóhely a község hegye a Hocheck (860 m) felvonóval és nyári bobpályával. A környék nem csak szép, egy klimatikus gyógyhely, több klinika, szálloda várja a gyógyulni, felüdülni vágyókat.

Májusfa Oberaudorf

A nemzetközi labdarúgás kedvelőinek bizonyára ismerősen cseng a név Bastian Schweinsteiger, a német Bayern München válogatott játékosa itt kezdte focikarrierjét. A község büszkeségének lábnyomai a központban, az információs iroda előtt került megörökítésre.

Bastian Schweinsteiger
Innen indultunk az utcák között a felvonó irányába a Hocheckhez.
Az idei Miss Hersbtsfest a Rosenheimi Sörfesztivál képviselője is e település szülötte.


Mire a felvonóhoz érkeztünk már 32 fok felett járt a hőmérő higanyszála, módosítottuk utunk célját, lemondtunk a 860 m megmászásáról - elnapoltuk egy kellemesebb hőmérsékleti napra - és inkább az utcák barangolása után egy árnyas erdei utat céloztunk meg.


Felvonó Hocheck
Hocheck - 830 m
Felvonó és bobpálya
A mai napig is megunhatatlanul tudok bolyongani a bajor utcák közt, az itteni építési stílusban, az erkélyekről leomló, a kertekben növő színes virágpompák szebbnél szebb változataiban gyönyörködni.
Fazsindelyes harang a tetőkön
Mályva
A hőségben hamar rátaláltunk egy erdei útra, ami sokkal érdekesebbnek tűnt, mint gondoltam...

Kilátás az erdőből Oberaudorfra

Egy különleges kút fogadott bennünket, lassan csordogáló vízzel, éééés gyönyörűen kirakott kavics alapzattal... rögtön a szívembe zártam a képet...Tamino, Pamina, Sarastro - Varázsfuvola emlékére
Továbbmenve átlátszó táblákon idézetek mutatták az utat, de nemcsak az erdőn át, hanem a gondolatainkban is... 


“Es gibt nichts Gutes, außer man tut es.” Erich Kästner 
- nyers: “Nincs jó, csak az, amit teszünk.”


“Wenn Du ein Schiff bauen willst, dann trommle nicht Männer zusammen um Holz zu beschaffen, Aufgaben zu vergeben und die Arbeit einzuteilen, sondern lehre die Männer die Sehnsucht nach dem weiten, endlosen Meer.” Antoine de Saint-Exupery
- nyers: “Ha hajót szeretnél építeni, ne az embereket hívd össze fáért, ne a feladatokat oszd szét a munkához, hanem tanítsd meg az embereknek a távoli, végtelen tenger sóvárgását.”


“ Die Freiheit der Meinung setzt man voraus, dass man eine hat.” Heinrich Heine 
- nyers: “A véleményszabadság feltétele, hogy legyen egy vélemény.”


“Demokratie ist die Notwendigkeit, sich gelegentlich den Ansichten anderer Leute zu beugen.” Winston Churchill 
- nyers: A demokrácia szükségszerűsége, hogy olykor meghajoljunk más emberek nézetei előtt.”