"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. november 19., hétfő

Novemberi körút

Kufstein után letértünk az autópályáról és a Weissache (Fehér-Ache) folyót követve első állomásunk a Weissach szoros és a felette feszülő Hohe Brücke (Magas-híd) volt.

Hohe Brücke
A szűk szoros összekötésére épült hídnak több mint 100 évvel ezelőtt még nyoma sem volt. Az 1910-ben megkezdett akkori hídépítés nehézségeire ma szinte senki sem gondol, amikor átsuhan felette. Később, 1972-ben épült az eredeti híd mellé egy korszerűbb, de korántsem érdekes második híd - a ma is használatos -, mellyel a régi híd funkcióját vesztve mára már egy műemlékvédelem alatt álló turistalátványosság. Érdemes megállni, csak a régi híd “mutatja meg” a mély szoros és a folyó szépségeit! A parkolóban megpihenhetünk, kicsomagolhatjuk a hátizsákunk tartalmát, két információs tábla mesél az építés történetéről.Hó, az árnyékos hegyoldalakon

Híd 1910-ből
Az előtérben a régi híd, a háttérben az újAz új híd 1972-ből


Utunkat tovább Sankt Johann irányába vettük -ahol a gombócfesztiválkor is jártunk-, még mindig a Weissache mentén, a Wilder Kaiser-t követve.
Egy szeptemberi bejegyzésemben már jártunk a közelben. Going, a síparadicsom készül az idei téli szezonra. Egy különleges, hatalmas területen fekvő 5 *-os wellness Bio hotelnél volt állomásunk második pontja. A Stanglwirt mindennel rendelkezik, amiről csak álmodni lehet kikapcsolódás illetve szabadidő eltöltésével kapcsolatban.


Hotel, háttérben a Wilder Kaiser


A szobák a hegyekre néznek
Wilder Kaiser déli oldala
A bejáratnál vörös szőnyeg invitál, saját kis tavacskájukon kacsák és hattyúk, külön étterem, golfpálya, lovarda Lipicai-telivérekkel és sok más lehetőség, amit még nem láttunk. A szobák természetesen a Wilder Kaiserre néznek...! 
(Érdemes a weboldalukra kattintani, a képek beszélnek!) A stílusos és tiszta épületek aprólékos munkáról és odafigyelésről árulkodnak, minden a bio jegyében...


Bejárat
Díszesre festett ablakok
Lovaglócsarnok

Tiszta istállók
Egy lipicai...
Golfiskola
A gesztenyefát nem vágták ki, hanem beépítették
Alapkő 1755-ből
Kedves invitálás a vendégeknek
Sankt Johannt elérve követtük a Großache nevű folyót, - mely Kitzbühelnél ered - és egy híd mellett tettük le az autónkat, hogy gyalogosan vehessük szemügyre a folyót és környékét.


 
A november virágai:
A nap ugyan magasan járt, mégis az árnyékban fehérbe burkolt mindent a zúzmara, a tél a küszöbön, már csak arra vár, hogy benyithasson...