"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. augusztus 6., hétfő

Krimml vízesések

Európa legnagyobb vízesését az osztrák nemzeti parkban a Hohe Tauern - (MagasTauern-ban) találjuk. A 380 m esésmagassággal a világon az ötödik helyen áll a vízesések ranglétráján! Éves szinten a kb. 350.000 turistával - napi rekord 10.000 fő felett!!! - Ausztria leglátogatottabb nevezetessége. Egy szervezett és jól kiépített kirándulóúton csoportvezető nélkül is meg lehet csodálni a zuhatag szépségét és a természet játékát (napsütés elengedhetetlen!).

Infotábla Krimml vízesések
Mielőtt a vízesés lábához látogatnánk a parkoló mellett egy kiállítás és park hívja magára a figyelmet. Ez a WasserWunderWelt a Víz-Csoda-Világ kiállítása, ahol azon túl, hogy a víz az életünk elixíre, sok más érdekes dolgot is megtudhatunk, kipróbálhatunk.

WasserWunderWelt
Pici tó játékos spriccelőkkel
Mini szökőkút
Minél gyorsabban hajtod, annál tölcséresebb...
Kneipp-taposó
Sikerül e a kilövött "vízgolyókat" megfogni...?

Arkhimédeszi csavar

A vízesés lábától 1.630 m-ig hegymászás során több lehetőség kínálkozik az egyes hüttéknél megpihenni, erőt gyűjteni a következő méterekig.
Nyáron a szélszórta vízcseppek permetében a turistákon kívül az asztmások, allergiások is jól fogják magukat érezni a környéken. Ok: az elektromos töltetű vízcseppek a tüdőbe jutva tisztítanak, erősítenek, jobb légzési funkciót, jó közérzetet biztosítanak. A növények is csak profitálnak, minden zöld, gazdagon burjánzik. Télen a megfagyott szétpermetezett vízcseppek különleges látvánnyal ajándékozzák meg az ide látogatókat!

Nemzeti Park Magas-Tauern


Természetesen a több lépcsős vízesés már messziről is látható, a szerpentínes autóúton van több parkolási lehetőség. Ottjártunkkor siklóernyősökkel is találkoztunk... Nos, akkor indulás a vízesés lábához!

Már a fenyők között látszik és persze hallatszik is


A nagyon picik a kép jobb oldalán emberek
Állandó vízpermetben


Sebes folyóként folyik továbbA megfelelő helyen állva lehet versenyezni, hogy ki tud több és szebb szivárványt fotózni!


Belépő (WasserWunderWelt + Krimml vízesések) felnőtt 7,60 Euro gyerek 3,80 Euro (2012)

Viszlát télen, a jég és a hó idején...!