"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. június 28., csütörtök

Simssee - (Sims-tó)

A tó, Rosenheim város közelében az egykori Rosenheim tó pici maradványa. A Sims folyó táplálja, 6,50 m2 nagyságú. A kisebb tavat kerékpárral vagy gyalog is körbe lehet járni, mintegy 20 km. Kb. 7 km-re keletre található Rosenheim várostól és 5 km Stephanskirchentől, a Chiemsee-től nyugatra. 


Utunk Rosenheimből Stephanskirchenen át a kijelölt úton vezet tovább a tóhoz.

Stephanskirchen májusfája
Május-júniusban zöld búzamezők, káposztaföldek vagy éppen több méter magas fenyőerdők mellett visz az utunk. Természetesen a tehénlegelők a jóllakott tehenekkel már nem is hiányozhatnak az idilli képből!
Egy darabon a vasúti sín is kísér bennünket, amelyik Münchenből Budapestre megy, így a vonatról is jól lehet a tavat látni.

Wendelstein

káposztaföldek
zöld búzamezők
borostyánnal benőtt fenyves
több méteres fenyőfák
A Simssee több szabadstrandja mellett van lehetőség a vitorlázásra, csónakázásra és kempingezésre. Maximum mélysége 22 méter, így hamar felmelegszik. Mégsincs a tó beépítve, sok a zöld rész, erdő, nádas és egy jó nagy része természetvédelmi terület, (főként Stephanskirchen felől). Ennek megfelelően a turizmus is “vidékies”- csendes - “természetes”. A kaszálókat rendben tartják, de a tavaszi virágokat kikerülik és csak elnyílás után vágják le.

egy tipikus családi ház a környékről

margaréta rét a hotel előtt
falusi turizmus

kiskecskék
kis mekegők
ők is a falusi turizmus részei
a Simssee
szabadstrand


Május elején még nem éppen fürdőzésre alkalmas a tó, de napozni, csónakázni, vitorlázni, sörözni sziesztázni már kellemes. Egy-egy edzettebb mindig akad, akinek kifejezetten üdítő a 16-17 fokos vízben úszni. A strandnál már egy évek óta működő strandbisztrónál lehet kényelmesen kiülni, sört inni vagy akár valami meleget rendelni.


söröző
Egy tábla áll a strand bejárata előtt, miszerint a kutyák bevitele tilos. Így attól nem kell félni, hogy “kutyusaknába” lépünk vagy a plédünket terítjük, de azért az óvatosság nem árt... a szárcsák és vadkacsák azért gyakori vendégek...

szárcsa család


 
A fürdőzőket már rég megszokott  - egyébként nagyon óvatos - szárcsák bátran jönnek a partra friss füvet csipegetni. Olykor meg is feledkeznek önmagukról és vehemens veszekedésbe kezdenek. Soha ilyen közelről (1-2 méter) még szárcsákat nem láttam és nem fotóztam!
Ezeken a képeken mintha modellt állt volna a kamerámnak...