"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. július 28., szombat

Landesgartenschau Rosenheim 2010

2010-ben a mi városunk volt a soros, ami egy hatalmas munkával járó városszépítési, városfelújítási projekt volt. Németország több városában rendezik meg ezt a kiállítást, Bajorországban különösen gyakori.
Rosenheimben április 23-án nyította meg a bajor miniszterelnök és október 3-ig tartott az “Inn-spiration” nevű nagyszabású tervezet. A projektre a jelentkezést már 2001-ben beadta a város és évekig dolgozott rajta mígnem hónapokkal a megnyitás előtt kezdett a város képe megváltozni, alakulni.
Hidak, folyópartok, parkok, fantáziagazdag kertek, játszóterek - az évszakok, a víz, a fa, a tűz, a föld, és a fém elemek mottója alatt játékosan, - inspirálódva éledtek újra. Mindenütt virágok, virágok...


Virágos parkok a hullám, a víz jegyében








gerendaház hétvégére
Rosenheim az Inn és a Mangfall folyók torkolatánál fekszik, a kiállítás is e csomópont köré koncentrálódott.


Belépővel, bérlettel lehetett az elkerített területekre a provizórikus vagy végesen épített épületekbe bejutni. Közelből és távolból naponta jöttek a látogatók a városba, hihetetlen mennyi embert csábított a rendezvény. Az egész város csak profitált a dologból, a mai napig élvezzük az előnyeit, hisz a parkok, a kiépített területek megmaradtak

A Mangfall park, - ahol azóta is minden évben nyári rendezvényekre kerül sor, építettek egy open-air színpadot a különböző zenei programoknak.

Színpad
Az iskolákat is bevonta a város a szépítés-kivitelezésbe. A park platánfa sora volt díszbe öltöztetve a gyerekek által természeti anyagokból készített műalkotásokkal.

Több helyi művészt is felkértek, hogy készítsék el az Innspiration jegyében műveiket. Érdekes alkotásokat lehetett látni, illetve több a mai napig is látogatható. Bemutatok egy párat, melyek nekem valami miatt nagyon tetszenek.
A világ köldöke... bekötve
  A világ köldöke mozgott és hangot is hallatott, mintegy horkolás-mormolás... 

Egy élethű "mamika" szobor
A mamika szobor is nagy sikert aratott és természetesen a leggyakrabban fotózott alkotások egyike volt...

Üveg virágok
Üveg virágok