"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. február 19., szerda

Szlovéniától Montenegróig 2. Horvátország, Pag,Vir

Horvátországból Opatija, Rijeka, Crikvenica állomásaink fotói teljesen megsemmisültek.. :-(
Pag és Vir félszigetekkel folytatjunk utunkat. E két félsziget rövidke pihenős-fürdőzős megálló volt nagyobb nyaralásunk előtt Zadarban.

Pag a majd 60 km hosszával, néha 2 km szélességével olykor homokos, többnyire kavicsos partszakaszaival néha kietlennek tűnik. (Nagyon jó kavicsgyűjtő hely!) Ottjártunkkor nagyon meleg volt, alig láttunk zöld növényeket, kakukkfű illat terjengett a levegőben.

Pag félsziget kietlen része
Hűsölés a kopár öbölben
Csend és nyugalom


Szemlélődünk (ő és a fotós is)


Vir félszigetén a szinte kihalt Nin városkában rövidke kulturális sétát tettünk és ebéd után igyekeztünk tovább, a nap magasan járt, a hőség kibírhatatlanná vált. Kerestük a felüdülést Zadar városának falai között!

Nin, az egyik kőhíddal

A másik kőhíd, majd víz alatt


6 megjegyzés:

 1. érdekes lehet így félszigetről félszigetre kirándulni, mindegyik más más képet mutat.
  Az az igazság, hogy ha már választani lehet, a kopár helyeket nem nagyon kedvelem, hiába szép a tengerpart, a zöld növényes helyekért vagyok odáig:)de egy utat azért mindenképpen megér, el lehet raktározni ott belül.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon érdekes fokról-fokra helyeket felfedezni. Ismersz, én is a zöld növényes részeket kedvelem, mégis van szépség a kopár részeken is, hozzátartozik az egészhez. Jó utólag megérteni/látni az értékeket!

  VálaszTörlés
 3. Jujj, itt nyaraltunk 2006-ban... szuper volt!-)) bár mi Novalján szálltunk meg, jártunk Pagon is... most megyek is, megnézegetem a képeket-)

  VálaszTörlés
 4. Lobelin, ha jól emlékszem mi is 2006-ban jártunk itt... :-) valahogy összefutnak az útjaink egymással... egyszer találkozunk :-) !!!

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.