"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. augusztus 1., szerda

Swarovski múzeum

Rosenheimtől majd 100 km-re délre (Innsbruck előtt) Tirolba visz az utunk, egész pontosan Wattens-be a világhírű Swarovski kristálymúzeumba.

A cseh származású (Bohémia) Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg az egyre híresebb kristály ékszereit készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta.


A múzeum egy tágas zöld völgyben épült, csodás kilátással az Alpokra. A környék itt is - a már megszokott módon - rendezett, ápolt. Gyerekeknek egy játszótér, nagyobb gyerekeknek egy kéz formájú sövénylabirintust ültettek. A bejáratnál egy pihenőhely, büfékkel vár a látogatókra.

Kilátás az Alpokra

Gondozott, ápolt park
Park zölddel patakkal, a játszótér felé
Sövénylabirintus
Háttérben az üzem
Bejárat
A Swarovski koponya

A múzeum bejárata
A kristálycsiszolás precizitása mellett optikai termékek, mint távcsővek, látcsövek, objektívek gyártását is kifinomították, amelyeket e körökben elismert minőséggel vásárolnak.A múzeum szépségein túl egész évben változó programokkal várják az odalátogatókat. A látvány a zene és a fények varázsolják el a látogatókat. 

A múzeum bejáratánál üvegfal kristályokkal(?) megtöltve
Alagútszerű megvilágított termek, folyosók
Fények és képek játéka zenével
Medúzát sejtető kristálygömbök váltakozó színekben
Kristállyal díszített harmonika, mozog és zenél
Fényjáték
Művészi alkotások kristályvariációkra

A Nap és a Hold tánca a jégen

Fenyőkristály
Óriás gyűrű
Piramisok
Empire State Building
Tadzs Mahal
Tadzs Mahal

Ruhák kristály díszítéssel
Kristály melltartó
Természetesen a hab a tortán a rafináltan megvilágított varázslatosan csillogó vásárterem, ahol a pénzt lehet költeni...

Csillogó vásárterem
Kristályfüggöny
A megvásárolható tárgyak vitrinben, árakkal ellátva, gondosan megvilágítva. (képek 2011-ből)Sell kagyló gyönggyelRózsaNaponta 9-től 18:30-ig lehet látogatni. Belépő felnőtt 11,- Euro, gyerek 15 évig ingyenes. (Csak vásárlóknak ingyenes a belépő. 2011) A közelben egy hatalmas ingyenes parkoló vár az érdeklődőkre.