"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. november 13., szerda

Belvárosi kiruccanás Innsbruckba

Borongós, esős volt az idő nálunk aznap, egy belvárosi séta jó programnak ígérkezett akár esernyő alatt is. Ahogy közeledtünk Innsbruck felé, úgy tisztult az idő, emelkedett a hőmérséklet, már-már karcolta a 20 fokot Innsbruck belvárosában. :-)


A Maria-Theresien-Straße déli részéről indultunk, ahol egy márvány diadalkapu áll. A római diadalívekhez hasonló emlékmű Mária Terézia második fiának esküvőjére készült.
A Maria-Theresien-Straße sétálóutcájának forgataga vitt bennünket tovább. Az utcai kávézók telve voltak, alig találtunk szabad asztalt odakinn. Az Annasäule környékén utcai zenészek szórakoztatták az őszi napsütést élvezőket. Dél-Amerikai, távolkeleti és talán román utcai énekesek adták elő dalaikat tisztes távolban egymástól.


AnnasäuleBarokk Spitalkirche

Tovább az óvárosban, a középkori árkádos utcák egyikében áll egy ház, ahol az 1700-as években megszállt a kis Mozart édesapjával.
A késő középkori házat (Helblinghaus) később díszes barokk házzá építették át, nincs turista, aki nem fotózná e feltünő sarki épületet.

Heiblinghaus

Az óváros szívében találjuk Innsbruck jelképét a Goldenes Dachl - az arany zsindelyes házat. Több mint 2000 arannyal bevont rézcserép ékesíti a későgótikai épület erkélyét. Benn múzeum.

Goldenes Dachl


 Az egykori várfal maradványa az Ottoburg sarki épülete az Inn folyóval szemben. Épületében egy fogadó és borozó működik nagy népszerűségnek örvendve.

Ottoburg


Inn

Inn

11 megjegyzés:

 1. Tudod - többek között - mi fog meg azokon a helyeken, ahol jártok, fotózol? a tisztaság, a rendezettség. Sehol egy elhanyagolt épület, nincs szemét, gyönyörűek a parkok, házak. A tó partjára nincs odaborítva a szemét, mint sok helyen nálunk...le van nyírva a fű az utak mellett...sorolhatnám még:)

  A táj meg...a hegyek...szerelmem:))

  VálaszTörlés
 2. Igen, jó érzés ez a rendezettség, a többség igénye a tisztaságra. Sok minden múlik rajta és olykor szinte nem is kerül sokba.

  VálaszTörlés
 3. Milyen szép időtök volt!

  VálaszTörlés
 4. Itt se jártam még, de nagyon vonzó! Istenem, mennyi szép hely van a világban, de képtelenség bejárni ezeket. Nagyon szeretek nálad nézelődni, mert általad legalább így megismerhetek egy-egy helyet.
  Én is azt szűrtem le a képeidből, mint kyOrsi és azt a nyugalmat, amit a képeid árasztanak. Úgy szeretek a te szeddel látni! (Nem bókolni akarok)Érdekes, mert a net jóvoltából nézegethetünk képeket egy-egy tájról, nevezetességről, de valahogy nem mindegyik ragad magával.
  Nagyon várom a következő kirándulásodat!

  VálaszTörlés
 5. J., szerencsénk volt az idővel, örültem is neki.
  Mancoka, nagyon jó érzéssel tölt el, hogy sikerül(t) azt átadnom a képeimen keresztül, amit érzek, amit látok, amikor ott járok. :-) Szívesen látlak máskor is!

  VálaszTörlés
 6. Nagyon-nagyon szép!!!!!

  A teraszon nálam csak már nagy hidegben keresgélnek a madarak.

  VálaszTörlés
 7. Köszi Mammka :-)

  (Akkor nálunk elkényeztetettebbek... már plussz fokoknál is kutatnak.)

  VálaszTörlés
 8. Hmm... kellemes kirándulásban volt részem Veled, szép helyen jártunk!-)) Köszi!-))

  VálaszTörlés
 9. Lobelin, aranyos vagy :-)
  legközelebb is szívesen viszünk Téged is! :-)

  VálaszTörlés
 10. Lobelinnel engem is, engem is vigyetek kirándulni :D

  VálaszTörlés
 11. Orsi, Téged is viszünk :-) mindenkit, akinek kedve van! :-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.