"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. október 10., szerda

Sárkány völgy, Leitzach folyó, "Gomba paradicsom"

Rosenheimtől München felé az autópályán van egy pihenőhely Irschenbergnél. Tiszta időben nagyon szép kilátás nyílik az Alpokra, a völgyben lévő falvakra. Irschenbergtől délre folyik a Leitzach folyó, szintén egy jó kirándulási lehetőséggel, mint például a Sárkány völgy...




Elszórtan egy-egy ház lovakkal az udvaron, aszfaltozott út, majd a folyó mentén tovább haladva már csak kaviccsal felszórt, de könnyen járható kirándulóút.

Haflinger


Póni
Az ősz szépsége mostanra, október elejére teljesedett ki, a még érő bogyók, egy-egy kései nyíló virág, fűszer és gyógynövények, az a sokféle gomba, dús moha és zuzmó olyan illatokat árasztanak, mint egy parfümériában... alig tudtam betelni vele! 
Aki rendszeresen jár/él a természetben, az bizonyára megérti lekesedésem. Sajnos ebben a rohanó, túlcivilizált életben sokan elfelejtik észrevenni ami bennünket körülvesz, ami hatással van ránk - ha hagyjuk! - ahonnan elindultunk...
Mi rendszeresen visszatérünk... :-)


Vízesés-csúzda



Az ősz lábnyoma
Mohaszőnyeg szűri meg a lecsorgó vizet
Mohába burkolózott fatörzs
A Sárkány völgy patakja


Útközben




A precíz munkával készült pókhálók a harmatcseppeknek köszönhetően érdekesen csillognak a napfényben.





Kecskerágó
Galagonya
Vadszeder
Vízi menta

Bíbor nebáncsvirág
Moha
A patakban találtam egy apró fenyőágat, melyen zuzmó csücsült, az az illat ami abból árad, hihetetlen intenzív - nem véletlen, hogy a parfümök egyik fontos alapanyaga a zuzmó -, nagyon emlékeztet egyik férfi parfümre, talán Davidoff Cool Water illatára. Haza is hoztam, azóta is gondosan, nedvesen tartom, bár az illat ereje azért napról napra veszít.

Fenyőágon zuzmó
A korábban és frissen vágott, majd gondosan sorba rakott fahasábok, a nyirkos mohaszőnyegek, a friss tiszafa zöld fás illata ellenben az elszáradó ágaik mézédes aromájával egy parfümlaborba repítettek. Az illat-erdőm tortájának a tetején a habot a különböző gombák koronázták!
















kb. 30-40 cm átmérőben





A völgy hegyi patakjai a falucska közelében egy folyóvá dagadnak, melyet zsilipekkel szabályoznak, használnak. Kilométer hosszan lehet gyalog vagy akár kerékpárral az egyik patak mentén túrázni.









Pihenőhely, egy kis félsziget



Kristálytiszta víz






Az erdő színei









Jóleső fáradtsággal indultunk vissza, hogy legközelebb a patak túloldalát is meghódíthassuk!

Viszlát, legközelebb!  Pfüa Gott!