"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. október 22., hétfő

Tüttensee (Tütten-tó), az erdei üstökös tó és rengeteg gomba...

Bizonyos tények szerint a kelta időkben egy üstökös maradványai csapódtak be a Chiemgau környékén (Chiemgau-üstökös). Állítólag ekkor keletkezett a Tütten-tó krátere is, amely a Chiemseetől keletre egy erdő közepén található. Mindenesetre elég érdekesen hangzott, hogy valamelyest utánanézzünk a dolognak!

A Tütten-tó légi felvétele

Információs tábla a tó történetéről

Az üstökös becsapódásáról, a meteoritokról


A tó mai arcaAz erdő, közepén a tóval egy természetvédelmi körzet, távol minden nagyváros zajától, jó kirándulást, nyáron fürdési lehetőséget nyújt minden korosztálynak.
Legmélyebb pontja kb. 17 m, déli oldalán egy kedves kis strandot (napijegy 1,80 Euro - 2012.), fogadóval építettek ki. A fogadó 400 m2-es teraszáról lehet a tó szépségében elmélyülni, reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni. 
Mi, most ősszel találtunk a tóra, így egész biztos, hogy jövő nyáron visszajövünk a természetes vízben egyet fürödni!

A fogadó terasza a tóparton

Strand ősszel, csendesen

Most jól esett egy stégre leheveredni és a nap erejét magunkba szívni, az őszben gyönyörködni...


 
Körös körül az erdő csendje csábít, a színek varázslatosak az őszi napsütésben, itt is egy "gomba paradicsomra" találtunk... ilyen sokféle gombát még sehol sem láttam egy helyen. Zöldek, sárgák, rózsaszínűek, fehérek, feketék és pirosak, gombaszakértők előnyben!Az erdőből kilátás a tóraA mai napig vitatkoznak a különböző szakértői csoportok, hogy üstökös alkotta kráterben alakult ki a tó vagy a jégkorszak Chiemsee gleccserének egy maradványa. Több tudós bizonyította a földönkívüli kövek leleteivel a meteorit becsapódását - elfogadva mégsincs! Tény, hogy mi is találtunk pár követ, melyek mágnesesek...

2 megjegyzés:

  1. Szépek a gomba fotóid. Értesz is hozzá, melyik mérgező, melyik nem? A tó szerintem nagyon lehetséges, hogy meteorid kráterben képződött. Engem eléggé vonzanak az ilyen asztrológiai eredetű dolgok.

    VálaszTörlés
  2. Nem igazán értek a gombákhoz, az Öcsém inkább. Én csak a gyerekkoromból megismert gombákat ismerem fel, amiket anno szedtünk és ettünk.
    A meteorit kráteren a mai napig is vitatkoznak. Bennünket is nagyon érdekel a téma, majd erről privátban esetleg többet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.