"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. október 22., hétfő

Tüttensee (Tütten-tó), az erdei üstökös tó és rengeteg gomba...

Bizonyos tények szerint a kelta időkben egy üstökös maradványai csapódtak be a Chiemgau környékén (Chiemgau-üstökös). Állítólag ekkor keletkezett a Tütten-tó krátere is, amely a Chiemseetől keletre egy erdő közepén található. Mindenesetre elég érdekesen hangzott, hogy valamelyest utánanézzünk a dolognak!

A Tütten-tó légi felvétele
Információs tábla a tó történetéről
Az üstökös becsapódásáról, a meteoritokról

A tó mai arca


Az erdő, közepén a tóval egy természetvédelmi körzet, távol minden nagyváros zajától, jó kirándulást, nyáron fürdési lehetőséget nyújt minden korosztálynak.
Legmélyebb pontja kb. 17 m, déli oldalán egy kedves kis strandot (napijegy 1,80 Euro - 2012), fogadóval építettek ki. A fogadó 400 m2-es teraszáról lehet a tó szépségében elmélyülni, reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni. 
Mi, most ősszel találtunk a tóra, így egész biztos, hogy jövő nyáron visszajövünk a természetes vízben egyet fürödni!

A fogadó terasza a tóparton
Strand ősszel, csendesen
Most jól esett egy stégre leheveredni és a nap erejét magunkba szívni, az őszben gyönyörködni...


 
Körös körül az erdő csendje csábít, a színek varázslatosak az őszi napsütésben, itt is egy "gomba paradicsomra" találtunk... ilyen sokféle gombát még sehol sem láttam egy helyen. Zöldek, sárgák, rózsaszínűek, fehérek, feketék és pirosak, gombaszakértők előnyben!Az erdőből kilátás a tóra


A mai napig vitatkoznak a különböző szakértői csoportok, hogy üstökös alkotta kráterben alakult ki a tó vagy a jégkorszak Chiemsee gleccserének egy maradványa. Több tudós bizonyította a földönkívüli kövek leleteivel a meteorit becsapódását - elfogadva mégsincs! Tény, hogy mi is találtunk pár követ, melyek mágnesesek...