"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2016. április 24., vasárnap

Sárga, mint a pipitér

"Ne rohanj és ne emészd magad, csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg, és érezd a virágok illatát!" Walter Hagen


Oberaudorf városkában a Hocheck lábánál kerestük és találtuk meg a tavaszt. A sárga pitypangos kaszálók, a havas hegyekkel a háttérben, a hagymakupolás templom kíséretével, a festett homlokzatú házakkal mind tipikus bajor idill...

Oberaudorf
Ikrás fogasír


Tengernyi medvehagyma lepte el az erdők alját.

 
Medvehagymás

Itt, az erdő szélén található egy kedves, kavicsokkal kirakott kút, az egykori bajor király tiszteletére. Egy korábbi nyári kiránduláskor már írtam róla is egy zenei-irodalmi túra alkalmával.Más is élvezte a napsütést rajtunk kívül...


Tücsök

Cserebogár

Szorgos rigó csőre mohával tele
Egy pékség 1625-ből. A híven őrzött hagyomány szele lengi körül az épületet kívül-belül.


Kedves, invitáló szavak egy fogadó bejárata felett, mely múltja 1767-re nyúlik vissza.Oberaudorft hegye egy igen kedvelt sípálya a havas hónapokban. Nyáron bobpálya is lehetőséget nyújt a hegyek szerelmeseinek. Ott jártunkkor épp a renoválás utolsó simításait végezték az évnyitó előtt.

Gyakorló lesiklók


Felvonó, sánc, bobpálya

 
Rálátás Oberaudorfra

Havas Kaiser-hegység

Míg ezt a bejegyzést írtam, a háttérben a helyi adón épp a környékről volt szó. Oberaudorf, Kiefersfelden települések körzetében található a Reisach kolostor, ahol két páter szolgál. Érdekességük, hogy ők nem csak az egyháznak élnek, hanem szenvedélyes nagymotorosok. (Még mindig meg tud lepni, hogy a bajoroknál az egyház mellett/vele még mi fér meg a legnagyobb egyetértésben…)
Szóval, a napokban volt egy nagy összejövetelük, ahol az összes motrost és motorját megáldották. Erre az összejövetelre a közeli és távoli bajorokon kívül sokan jöttek az osztrákoktól, lengyelektől és Magyarországról is.
Képeket láthattok a Karmelitos Motorradclub-ról itt:

18 megjegyzés:

 1. Nekem nagyon tetszenek a pitypangos rétek, sőt az udvarunk és a gyümölcsfák alja is ezzel indítja a tavaszt, kellemes látvány. Jó gyógyhatásai vannak, a friss tavaszi levelek nyersen még C vitamin forrásnak is jó.
  Hangulatos házak.
  Látod, a bajor király is kavicsokkal díszített környezetben érzi jól magát. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is, szerintem a legszebb ilyenkor a kaszáló! Ismerem a gyógyhatását is, salátának a zsenge levelek ehetőek.
   Hiába na, a kavicsok olyan sokoldalúak... :-)

   Törlés
 2. Az a régi ház, de szép. Szeretem az ilyeneket a hangulatukért. No és a pékség, mai kedvenceim.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Magunhatatlanul szeretek barangolni ilyen falvakba, ezen házak közt és persze fotózni is.

   Törlés
 3. Ezek a pitypangos zöld rétes időszakok a legszebbek, ha lekaszálják, utána már soha nincs ilyen üde, élénk színük a réteknek.

  VálaszTörlés
 4. A mai sorozatból azok a számomra legkedvesebbek azok a képek, melyeken a rét is, a falusi házak is és a háttérben a gyönyörűséges hegyek látszanak. Olyan tipikusan „alpesi” tájképek ezek, hogy mindig megdobogtatják a szívemet, hiszen Szlovéniában is hasonlókat látni az Alpok-alján. A rigó mintha kicsit el lenne késve, nálunk már kikeltek a fiókák, ő meg még a fészeképítésnél tart ? Nem tudom fotóztál-e idén máshol is pitypangos rétet és ott is ilyen sok van-e, de nálunk idén valami eszméletlen mennyiségű nyílik mindenütt, parkban, réten, útmentén….

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ezek olyan tipikus bajor alpesi képek.
   A rigó talán késve van, nem tudom. De az is lehet, hogy a mai havazásra gondolva(érezve) gyűjtött melegítőt a fészkekbe. Mert ma kérem nagy pelyhekben hullt a hó. 700 m-ig is megmaradt.
   Erre is sok a pitypang, de most a lehűlt levegőnek köszönhetően lelassul a virágzásuk.

   Törlés
  2. Láttam ma az időjárásotokat - féltem is, hogy elér hozzánkig... de "szerencsére" igen erős széllel, csak a hideg levegő egy része és némi eső érkezett....

   Törlés
  3. Brrr, azért örülök, hogy nem maradt meg "idelenn" a hó. A hegyek viszont fehérek.

   Törlés
 5. A pitypang alul, havas hegy felül, közte a tornyos falu..., hát, igazán minden együtt van!:) Jó képek! A pitypangok viszik a pálmát. Ezek az öreg épületek fantasztikusak! Olyan, mintha már láttam volna ezt a pékséget, mert sok hasonlót mutattál már, de biztos nem ezt!:)
  Hű, azt a bobot kipróbálnám!;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sok hasonlót mutattam már, ezt most először. Szeretem őket.

   Törlés
 6. Minden mi szem-szájnak ingere. :-)
  Nem csak a bajor pátereknél férnek össze ilyen dolgok. Talán tavaly volt itt is egy kampányféle, ahol azt akarták bemutatni, hogy az apácák és szerzetesek is olyan emberek, mint a többi. Egyikük épp nagymotoros volt.:-)

  VálaszTörlés
 7. Gyönyörűséges a virágos rét, no és ezek a kis falvak. Mind-mind megannyi ékszerdoboz. Érdekes volt a poszt vége. Itt is vannak ilyen "nyitott" egyházi méltóságok. A görög katolikus Kocsis Fülöp metropolita kimondottan híres e téren. Próbálok pár linket beszúrni :)
  A szelíd motorosokkal:
  http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/akcioban-a-motoros-atyak/
  Rómában meg biciklivel közlekedett és összefutott a pápával :)
  http://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-megaldotta-kocsis-fulop-metropolita-kerekparjat

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a linkeket, jól lehet az itt megjelent magyar motorosok közülük voltak. :-)

   Törlés
 8. Olyan gyönyörű,békés kisváros! Csodaszép!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Békés, erre asszociálok én is, ha ott járunk:-)

   Törlés