"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2016. január 5., kedd

1000 fény éjszakája

A “gyilkos lépcsők” túrája után a fényektől ráhangolódva pontosan érkeztünk Kufstein városába.
A belváros még a karácsonyi fényekben úszott, mi csak követtük azokat. Majd az utcai kivilágítást a belvárosban kikapcsolták és gyertyák, fáklyák, mécsesek, lámpások világítottak.

Sparkasse bank épülete

A belváros

Az erőd


Vajon mit/miket fényképeztem itt???A sétálóutcába fáklyás-mécseses kordon fogadott és már messziről érdekes zene hallatszott. 

Standok az éhes és szomjas látogatóknak. Kínáltak tiroli, osztrák ételeket, sósat, édeset vegyesen. Lángosunkhoz igen hasonló olajban sültet savanyú káposztával vagy édesen lekvárral.
Egy tiroli specialitás (több neve is van, mint pl. Tirt(e)l), ami talán a raviolihoz hasonlítható. Töltött (káposzta, krumpli) tészta forró olajban kisütve. Kisebb tányérnyi darabok. Így karácsony után eltelve eltekintettünk a megkóstolásától, a forró olaj szaga elhessegetett bennünket a következő standig, amit már jó messziről érezni lehetett. A Kaspressknödel néven futó lapos gombóc hihetetlenül “erős illatú sajttal” készül (olyan pálpusztai..) kisütik és vagy savanyú káposztával vagy levesbe feltétnek kínálnak. Íze isteni, de a szaga sokakat elriaszt. Egy punccsal koccintottunk az új évre a kellemes zenére és a projektorokkal vetített fényekre koncentráltunk.

Hamarosan megérkezett fénykirály és fénykirályné gólyalábakon. Üdvözölték a közönséget, fénykirály megáldotta fénypálcájával alattvalóit.A kellemes zene művelői


Elektromos gitár, szintetizátor, szakszofon, réz üstök és réz gongok rezegtették meg a hallgatókban a lélek húrjait.


 

Amikor Kufsteinban járunk el nem mulasztjuk, hogy a történelmi illatú Römerhofgasse utcába be ne térjünk.

Römerhofgasse

Újabb zenészek


Horoszkópóra megvilágítva

18 megjegyzés:

 1. Igazi téli hangulat! Nagyon tetszettek a népviseleti ruhák is :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gyönyörűek azok a ruhák, ki nem hagynám, hogy megcsodálhassam őket, ha arra járok!

   Törlés
  2. Kár, hogy manapság már nem hordanak ilyeneket, egészen másképp festenek 'élőben', mint kirakatban...de így is nagyon szépek :-)

   Törlés
  3. De hordanak, persze már nem olyan elterjedten, mint anno, de ünnepekkor, sőt bizonyos munkanapokkor igen. Vannak munkahelyek (pl. üzletek), ahol az eladók nap mint nap ezt viselik.:-)

   Törlés
 2. Hogy miket fotózhattál az 5-6-os képeken? Talán mécsesek üvegbúrában? Vagy pohárban? Nekem ez ugrott be.
  Nagyon hangulatos estétek volt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem állsz messze a megoldástól. Ez egy hatalmas lámpa volt egy mennyezeten, sok kis apró üvegbúrával(esetleg plasztik) megvilágítva, ahol a színek is váltakoztak.
   Igen hangulatos volt a fényektől hozzá a kellemes zene.

   Törlés
 3. Micsoda élményben volt részetek! Csodás!
  Én is lámpára tippeltem, szép lehetett! :)

  VálaszTörlés
 4. Olyan hangulatosak ilyenkor az ünnepi díszbe öltöztetett házak és utcák. Egyszerűen imádom, nagyon szép képek :)

  VálaszTörlés
 5. Szép a hangulat. Mi a novemberi Gran Canaria utazás óta sajnos nem tudtunk kimozdulni sehova sem, még csak sétálni sem. Ha ma nem jönne egy vendég, akkor nagy kedvet kaptam volna a képek alapján valahova elruccanni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ünnepek alatt mi is kihagytunk, meg is lett a böjtje. A Kaisertal túra után olyan izomlázunk volt, mint már rég...

   Törlés
 6. Ámulok és bámulok....Csodálatos! Köszönöm, hogy ilyen gyönyörűségeket fotóztál!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök Hegyek Lánya, hogy velünk tartasz! Én köszönöm :-)

   Törlés
 7. Nem tudom miért idegenkedem ezektől a vásároktól. Talán mert a vásárlás-kényszerét érzem belőlük - és én nem nagyon vásárolok már? Ki tudja ? A fények ? Jó, azok szépek és nem kerülnek pénzbe (hacsak átvitt értelemben nem). Nem is járok ilyenekre.Végülis forralt bort otthon olcsóbban is tudok inni :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is annyira volt vásár-íze, mint inkább a fények és a zene játszották a főbb szerepet. Nekünk legalább is. Persze a gyerekes családoknak már költségesebb mulatság volt.

   Törlés
 8. én a rengeteg gyertyáért olvadok
  annyira szééép

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.