"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. május 31., vasárnap

Pünkösdi Seeon a Chiemsee-nél

Aki a Chiemsee közelében fekvő kis települést meglátogatja, a nyugalom szigetére lel. Csend, inspiráció, kikapcsolódás, feltöltődés, elcsendesedés - ezeket kötöm én is a helyhez.
A kelták és a rómaiak után 924-ből származik az első írásos lejegyzés. Azt nem gondolom, hogy ők is ezért telepedtek ide, de hogy az első szerzetesek Regensburgból nem véletlenül választották a környéket maguknak és hozták ide a könyvfestés művészetét. A fiatal Mozart, de Haydn is visszatérő vendége volt a kolostornak, annak orgonájának. Őket is megihlette a hely szelleme. 
Hiszem, hogy vannak ilyen helyek a világon és nem azért, mert mi emberek azt túlmisztifikáljuk, hanem mert kapunk ott valamit, amit máshol hiába keresünk...

Seeon

 


A hét tó övezte település gazdag növény és állatvilága kedvelt helye a természetjáróknak, fotósoknak, művészeknek a harmonikus és szép kulissza adja magát rendezvényekhez (esküvő, születésnap) művészeti kiállításokhoz, koncertekhez, megmozdulásokhoz. Nem volt ez másként idén Pünkösdkor sem. Mottó: minőség, stílus, eredetiség, ami már olykor elveszőben van ebben a komzumvilágban.
A település központjában az Alten Wirt fogadónál volt a kirakodás, ott nagyobb volt a zsivaj, mi inkább a csendesebb kolostort, tavat vettük figyelembe.





Legutóbb amikor itt jártunk már gyönyörű tavirózsák borították a tó felszínét, most épp az elsők bontották szirmaikat.


 






A St. Walburgis kápolna, többek között itt helyezték Anna Anderson hamvait is örök nyugalomra. A.A. aki magáról azt állította, hogy ő Anastasia Romanowa II. Miklós cár legkisebb lánya. Évtizedeken keresztül vitatták, elismerték, vitatták, míg 1994-ben a dns tesztek bizonyították, hogy nem.
St. Walburgis kolostor


 




A St. Walburgis kápolnától és temetőjétől egy fahídon keresztül jutunk el a félszigeten álló egykori bencés kolostorhoz, ami 1993 óta képző- és kulturközpont. Jellegzetes román hagymakupolái már messziről virítanak kékes-zöldes színükkel.




Az évszázadok során többször átépített kolostor román, gótikus és barokk stílusok jegyeit hordozza. Odabenn átható csend fogadott és gyertya/tömjén/virág/nedves falak illata áradt. Egy apa és kislánya óvatosan lépkedett mellettem, pénz koppant a perselyben.



W.A. Mozart emlékére









A kolostor éttermének bejárata

Bérelhető szobák is vannak a félszigeten.



A kolostor körudvarú kastélyának egy épületében egy érdekes kiállítás látható. Középkori kalligráfia, a szépírás tudománya, könyvfestészet kialakulása, részletei.

Növényi és állati kivonatokból készült színek







Egy videó bemutatta live hogy készülnek az apró részletek.
Lehetőség van itt tanfolyam keretén belül megtanulni ezt az érdekes tudományt.




Tettünk egy sétát a félszigeten ahol több művészeti alkotás is látható és régi ismerősökkel is találkoztunk...



Arche Noah

Herkules

Víz alatt
Pár évvel ezelőtt még öten voltak, ma csak hármat láttunk közülük.

Kanadai ludak




Pár pillanatkép a település hangulatából...






Több ház előtt árulták művészek, hobbiművészek portékáikat. Volt ott aquarell, agyag, antikvitás és egy kedvemre való kő és vaslom-művész kreatív ötletei.





Viszlát Seeon!