"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. július 3., csütörtök

Prien, a Chiemsee fővárosa

Prien am Chimesee a tó fővárosa, a legnagyobb település a nyugati parton. A Chimesee körtúránk alkalmával már részletesen írtam róla, ezennel a belvárosba viszlek el Benneteket egy sétára, de a tóra is lenézünk... :-)

Városháza Prien


Prien testvérvárosai az olasz Valdagno, a francia Graulhet.


A város szívében a vásártéren, ahol a katolikus templom és a város májusfája is áll, ahol az élet zajlik gyakran van vásár, kirakodás. A helyi termelők kínálják portékáikat. Virágok, gyümölcsök, zöldségek mellett házi tejtermékek, húsárú, pékárú, méz, olaj, ruhanemű, kerámia, egyszóval minden kapható. Az árusok elegáns bajor népviseletben hangos kiáltozással, mint egykor értékesítenek. Igazán hangulatos!


Prienben is találunk több szép festett homlokzatú házat, van köztük egy-egy igen régi. A Lüftlmalerei itt is nyomonkövethető.


A legszebb talán a helyi múzeum épületének homlokzata.

Helyi múzeum


 
A régies házak és ódon stílusú utcák mellett nagyon jól megférnek a modern üzletek és bevásárlósorok.A belvárosból a Chiemseehez egy kellemes fél órás sétával juthatunk el vagy a keskeny síneken haladó kisvasúttal. Füttyögését, füstölését (nem mindig gőzzel közlekedik) már messziről lehet hallani, érezni, látni.Amennyiben gyalog tesszük meg a sétát a Chiemseehez, nem mulaszjuk el a pici tavirózsás tavat, ami ilyenkor nyáron virágzáskor, szitakötőpárzáskor mesés.


Aranyhalak


A tóparton egy varjú egy kenyérdarabbal a csőrében érkezett. minden bizonnyal a kenyér nagy volt, talán még kemény is, ezért az okos madár beáztatta a vízbe, hogy könnyeb legyen elcsipegetni. Egyre jobban csodálom ezeket a madarakat okoságguk, leleményességük miatt! Nem soká maradt egyedül, vadkacsák csaptak le rá és a varjú osztozott a szerzeményen. :-)
 

Aznap jó szeles idő volt a tavon, örültek a vitorlázók, hoztam egy röpke videót is ízelítőül...
Egy vadliba csapat is beúszott a képbe..:-)

6 megjegyzés:

 1. Nagyon szépek ezek a festett házak :-) És a vadliba- csapat... első ránézésre kacsáknak hittem őket!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Különlegesek, szeretem fotózni, gyűjtöm ezeket a képeket is, mint a napórás fotókat a házak falain, meg... meg... :-)

   Törlés
 2. Imádom ezeket a festet házakat, én órákig el tudom nézni. Csodás minden kép, köszi szépen ezt a szép virtuális kirándulást.:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor nem vagyok vele egyedül :-) én köszönöm, hogy velünk jössz!

   Törlés
 3. láttam a videon, hogy fürdőző gyerekek voltak a tóban...nem volt hideg a vize?

  a képeket nézegetve olyan mehetnékem volna valamerre...de nem mostanában lesz, túl hamar letudtuk a nyaralásunkat...

  a 37. kép..hümmmhümm, de szép :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Háát, én nem mennék bele, nekem hideg, amint látod vannak edzettebbek. :-)
   Menjetek a pároddal a hétvégén valamerre, biztos van a közeletekben is egy-két érdekesség, amit talán még nem láttatok. Gyalog vagy bicóval, nem kerül semmibe, csak időbe. :-)
   A 37-es... nem tudom mi az, nem tudom, hogy hívják.

   Törlés