"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. március 24., hétfő

Saját tavaszi természetfilm

Az én mozim 2.

Egy saját “természetfilmet” tavaly októberben már készítettem. Most is valami hasonlónak a megfigyelésén vagyok, még tart a dolog, de egy előzetest már beszúrhatok. Ezúttal nem varjúdombi mese lesz, ez inkább egy thriller (némi erotikával fűszerezve)…      Szigorúan 18 éven felülieknek!!! :-)

Forgatókönyv:           a természet maga (mint eddig)
Kameramann(frau):  én (mint mindig)
Szereplők:                 a varjak, a vércsék
Mellékszereplők:       a mókus, a galamb (bíró 1, bíró 2.)
Helyszín:                   örökzöld és lombhullató fenyők

U alakú utcánk sok magas bokrot, fát, mint fenyő, lombhullató fenyő, nyírfa fog közre, ami jó fészekrakó hely madárnak, mókusnak.

A jobb oldali két nagy fenyő, a középső fenyő, a baloldali lombhullató a helyszínTavaszi reggelek, pirkadat után a fogyó Hold fényében hangos és szokatlan károgása előbb egy varjúpárnak. Válasz rá egy vércsepár halkabb ti,ti,ti,ti hangja. 
Horror részek, következnek a mély összecsapások a levegőben, harcias verekedések a territórium megszerzéséért vagy megtartásáért. Óriási üldözések fától fáig hol varjú, hol vércse kezdeményezéssel, mindez rikoltozásokkal, sivításokkal spékelve.
A varjak felvesznek egy érdekes testtartást, test, nyak előrenyújt és perlekedő hangon kárálnak. A vércsék sivítása felgyorsul és támadórepüléssel lecsapnak.

Vércse - varjú csata

Hol az egyik, hol a másik pár kezdeményez/támad, mindegyik pár szeretné jogait érvényesíteni. A vércsék itt a környékünkön újak, először tavaly nyár végefelé jelentek meg, és hogy maradtak, arra enged gondolni, jó a vadászmező. 

Első fotóm a vércsénkről tavaly nyár végén

Tanakodás, erőgyűjtés varjúéknál

Pihenőben némi közelítés, pózolás

Erősítést hívtak - bandáznak (varjúmaffia)

A harcias mérkőzést két bíró vizsgálja, egy szelíd kissé együgyű galamb és a mindig rohanó, izgága mókus. Két külön álláspontból elemzik az esetet. Igazi véleményt még nem nyilvánítanak. Az ügy folyik tovább. Holnap reggel pirkadat után újabb ülés. Én is ott leszek! :-) ülnök vagy inkább állnok (két ll-el, semmiképpen sem álnok!)

Galamb - bíró 1.

Mókus - bíró 2.

Az ellenfélnél szintén pihenő

Rárepülés
 
Tollászkodás

A tűzszünetben némi erotika

Méltóságteljesen

  
A fészek melegét őrizve


Pacsirta-bagoly, vércse-varjú

Jómagam bagoly típus lennék, mintsem pacsirta, de az utóbbi években mintha változna a dolog. Többször fordul elő, hogy korán ébredek és rögtön fel is kelek, teszek valami hasznosat, látok, hallok valami érdekeset. Utólag aztán megállapítom, hogy mennyire megéri korán kelni, mégha nem is mindig sikerül.
Hajnalban 4-5 óra között már megkezdik a rigók, cinegék, zöldikék, tengelicek és ki tudja még mely énekesmadarak reggeli ébresztő énekeiket. Mintha egyik a másikát túl szeretné harsogni!

Amint felkelek kinyitok balkonajtót, ablakot, had jöjjön be a tavasz a szobák utolsó szegletébe is. Egyik reggelen aztán erre az "ornitológiai mozira" lettem figyelmes. (Valahogy nem igazán illett a tavaszi képbe a varjúkárogás…)

A vércsepár fészkel(ne) a nagy fenyőfák egyikére, ha a varjak nem zavarnák folyton őket. Tovább figyelek, kiváncsi vagyok a fejleményekre, - még nem hangzott el az utolsó szó, akarom mondani, még nem történt meg az utolsó támadás - ki lesz a győztes vagy megbékélnek mint jó szomszédok..? :-)

A viadalnak aznap az utcaseprő autó hangos zaja vetett véget, és nekem is indulnom kellett munkába. Csend volt elült a csatazaj és az utcának tisztára mosott illata lett...


9 megjegyzés:

 1. Ez szenzációs volt!!!!!!!És az ötlet!:miért nem jutnak ilyenek az eszembe??????????
  "Valahogy nem igazán illett a tavaszi képbe a varjúkárogás…)"
  Hát,az tényleg nem illik bele,de van.:)

  VálaszTörlés
 2. Jó kis mozi így korán reggel! Köszönöm.
  Elmúlt már a hóesés?

  VálaszTörlés
 3. Mamka, köszönöm :-)
  Ha megfigyeled a madárkáidat a kertben előtted is lepereghet egy ilyen mozi... ebben biztos vagyok!
  Mancoka, én köszönöm :-)
  Nem, sajnos nem múlt el... igazi nagy pelyhekben hull... de azonnal el is olvad 3 fok van. A hegyekben viszont megmarad.

  VálaszTörlés
 4. világszám ez a mozi, lepergett előttem az egész jelenet :) mindent láttam, amit meg nem, azt odaképzeltem:)

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm a madármozit :-) Jöhet máskor is ilyen home-video :-) :-)

  VálaszTörlés
 6. Szívesen :-) rajta lesz a szemem!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon tetszett :) vajon mi lesz a végkifejlet? :)

  VálaszTörlés
 8. Én is kíváncsi vagyok, figyelem őket.. eddig döntetlen...

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.