"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. március 3., hétfő

Nyitnikék a Chimesee-nél

Február idusán egy ragyogó napos idő a legjobb meghívó egy Chiemsee kiránduláshoz.  
Seebruck városába vitt az utunk. A magasan járó déli nap csodás képek készítéséhez ad lehetőséget. Mindemellett főleg élveztük a nap erejét, a csendes tavi környéket, a változó formájú felhők mozgását, a vizimadarak jöttét, röptét, ééés szebbnél szebb kavicsokat gyűjtöttem. (Zene hozzá, mi más, mint Karunesh)


Az elmaradt tél böjtje az is, hogy viszonylag kevés a víz a tóban. Néhol több métert tudtunk begyalogolni oda, ahol combig, csípőig ér a víz szintje nyaranta. Több kis szigetecske emelkedett ki, ahol a madarak tollaik tavaszi takarításával voltak elfoglalva.


 


A vadkacsák, a sirályok és a hattyúk már messziről látták, hogy ki az a sétáló, aki eleséggel kedveskedik majd nekik és akkor csapatostól odarepültek. Egy apa kislányával megfelelő alany volt, hogy lencsevégre kapjam a madáretetést.

 
Benn jártunk a tóban vagy inkább a *kavicstengerben*... de ezek nem azok, amelyeket én gyűjtök.
A bokrokig érne a víz (ha lenne)

Tűzláng


Tovább sétálva a part mentén kerestem a fényesre csiszolódott különleges kavicsokat, az én köveimet. Elkövettem azt a hibát, hogy nem vittem magammal egy tasakot sem a gyűjtéshez, így nem maradt más hátra a zsebeim dagadtak a kincsektől… :-)Konkurencia..?


gyönyörűségesek

Elmélyülten guggolva válogattam a sekély vízben, kotorásztam, majd egyszer csak egy nesztelenül elém úszó árnyékra lettem figyelmes… hirtelen, tőlem karnyújtásnyira ott termett egy kifejlett nagy hattyú gúnár… te jó ég, ha agresszív lett volna, simán fejbekólinthatott volna erős csőrével, de ő csak némi finom falat reményében közelített hozzám. Hirtelen felálltam, menekülőre akartam venni, majd az ő nyugalma biztosított, támadásra ne számítsak. Lassan közelítettem felé, engedte, hogy fotózzam, hogy közelről is szemügyre vehessem.
Hosszasan nézegettem a hattyút, milyen pompás egy madár. Hófehér puha tollazata, kecses nyaka, annak apró pihés tollazata, fejének szabályos rajzolata, élénk narancs csőre, fényes fekete csőr feletti bütyke, fekete szeme... 
 Miután zsebeim dagadtak a kavicsoktól, több már nem fért bele lassan elindultunk a római kövek nyomán (részletesebben már írtam róla itt ) egy kávézó terasza felé, élvezni a nap sugarainak erejét.

A tavasz hirnökei


 
Római kori maradványok

 

Energiával teli nap volt!


Már száradnak :-)

9 megjegyzés:

 1. Csodaszép képeket készítettél megint. Azok a hattyús képek! Elvarázsoltad őt is hogy így modellt ült neked.
  Mi lett volna, ha még zsákot is viszel magaddal a kavicsoknak?

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó képek! Imádom az ilyen vonuló lapos aljú felhőket, nagyon kalsszak a képek, ahol a a vizen türöződnek, pl. fentről az 5.
  Látom szert tettél újabb kavicsadagra :-)

  VálaszTörlés
 3. Mancoka, nem varázsoltam el a hattyút, éhes volt, azt remélte megetetem... ezért engedett magához. Hálátlan vagyok, ingyen fotóztam... :-)
  Hát, ha zsákot is vittem volna, akkor most kevesebb kavics lenne a tóban és valószínű, hogy a férjem kiakad... még az is lehet cipelhettem volna a zsákot a hátamon haza... :-D
  Köszi, Flögi! Nekem is az a kedvenc :-)
  Noná, hogy kavics nélkül nem megyek haza..!

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörű képeket hoztál megint.Köszönöm. A hattyúkat én nem annyira bírom, de így képen még ők is jók. Szerencsés vagy, hogy így tudod láttatni a dolgokat.

  VálaszTörlés
 5. Medora én köszönöm, a hattyúkkal szemben én is naaagy tiszteletben állok, de ez a gúnár szimpatikus lett. Megcsodálhattam, sokáig fürkésztem és ezt ő "hagyta"...

  VálaszTörlés
 6. Már régebb óta lesem a blogod, s igen, a fotók miatt mindig itt ragadok egy időre...

  VálaszTörlés
 7. Én is vissza-visszatérek Hozzád Chanson :-)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon szépek a képeid!!!! Rögtön az első! meg a többi!!!
  Remélem, a gyűjteményedből hamarosan láthatjuk az alkotásaidat is! :)

  VálaszTörlés
 9. A Napnak nagy ereje van... több értelemben véve is.
  Ha elkészült valami új Jenever, szívesen megmutatom. :-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.