"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. július 8., szombat

Rottauer Moier-Alm 1.020 m


A furcsa nevű alm keltette fel a figyelmünket túrakönyvünkben. Rottauer, azért kapta ezt a jelzőt, mert a Chiemsee-hez közeli kis Rottau településtől lehet jól megközelíteni. (Fotók május 28.)

Gedererwand 1.398 mTöbb tucat lehetőség túrázni
A sok lehetőség közül az 1.020 m-re indultunk. Ezen a részen a violett színek domináltak. Eljött az imolák ideje, messziről virítottak lila borzas fejeikkel. Hozzájuk a fogasírek és harangvirágok társultak, a kosborok nemesítették a flóra világát.


Imola


Ikrás fogasír


Harangvirág
Kosbor


Sokáig csörgedező patak kísért. Az út könnyű volt, fokozatos emelkedőkkel, csak a tikkasztó meleg a napon volt nehezen viselhető. Még jó, hogy az árnyas részek és a kristálytiszta hűs víz enyhített rajta.


Már nagyra nőttek a lapulevelek, akár esernyőnek is megtennék, ormányosbogarak napoztak rajtuk.

Frissen vágott fák illata terjedt a melegben

A különböző fenyők között a vörös fenyő illata terjengett. Hirtelen a horvát tengerpart emlékei villantak be az illatuk után.

Néhol, ahol ritkult az erdő a szemközti hegyek ormai, azon keresztjei is előbukkantak.
A szinte egy vonalban húzódó Kampenwand (1.669 m) tarajos csúcsait innen oldalról lehet látni.Balra a Kampenwand
A fenyők mögött a Chiemsee


Balra a Rottauer Moier-Alm
Virágos rétek amerre a szem ellát...

Rottauer Moier-Alm 1.020 m


Egy frissítő és a gazdapárral rövid smalltalk. Nyugdíjasok és május végétől szeptemberig itt élnek, - ahogy az időjárás engedi - aki erre jár nem marad náluk szomjasan. A néni kínálta a frissen sütött sajttortáját, aminek nem tudunk soha ellenállni. A házi süteménynek nincs párja! Még langyos volt a túrókrém benne, a sör, a rádler pedig hűs. Nem is hiányzott a napból már semmi!
8 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik a patakmeder a nagy mohos kövekkel és kis vízeséssel. A rétek a sok-sok virággal is gyönyörűek. És a végén az a sajttorta... Annak én sem tudtam volna ellenállni. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Minden évszakban azon gondolkodom melyik a szebb. Még nem találtam meg rá a választ. :-)

   Törlés
 2. Én ugyan "hegymániás" vagyok, de el kell ismerjem, ezek a virágszőnyegként pompázó rétek gyönyörűek !Ha jól tudom, akkor azért ilyen virágosak ezek a rétek, mert rendszeresen kaszálják (évente) - így aztán a gaz(=fűféle) nem tud annyira elszaporodni, hogy elnyomja a kis virágokat. Vannak saját tapasztalataim, hogy ahol a kaszálás elmarad, teljesen elvadul a rét.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt látod pontosan nem tudom a kaszálásról. Itt speciel azt tudom elképzelni, hogy a tehenek a nyári hónapokban, míg itt fenn vannak lelegelik. Alacsonyabb részeken látom a rendszeres gépi kaszálást, szénaforgatást és begyűjtést a téli hónapokra.

   Törlés
 3. Az ausztriai hegyes túránk után még jobban fog fájni a szíven a fotóid láttán. De kár, hogy nekünk itthonra végül nem jutott legalább egy-két komolyabb csúcs. Ez rét kérdés bennem is egy nagy kérdőjel. Amerre kint jártunk mindenhol (még a legkisebb tisztás vagy rét is) kaszálva volt. Gyönyörűek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Esetleg egy újabb terv a következő nyaraláshoz..? :-)
   Így igaz, a rétek, tisztások mindenütt rendben vannak, legyen az akármilyen meredek is.

   Törlés
 4. A sok szépség mellett most leblokkoltam egy kicsit a sajttorta és a sör mellett :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.