"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. május 21., hétfő

Vízesések Aschaunál

Aschau a Chiemsee közelében, a Kampenwand és a Hochries alpesi hegyek völgyében elterülő település. Ezen kiváló adottságokkal rendelkező falu naponta csábítja ide a turistákat, kirándulókat és a tiszta jó levegő végett a gyógyulni vágyókat is. Később részletesebben a településről lesz még szó.
Mai kirándulásunk a falu közelében lévő vízesések egyikéhez vezetett. A start Hainbach-tól a Cafe Wasserfall parkolójából indult.


Az út könnyű és rövid, mégis mint minden hegyi kirándulás során elengedhetetlen egy kényelmes és jó túracipő, esetleg túrabotok. A hegyi utak sokszor nedvesek, csúszósak, omlósak, kövek, gyökerek és egyéb dolgok nehezíthetik a kirándulást.

A parkolót elhagyva békésen legelésző lovakat láttunk a völgy egy elkerített részén. Később két másik lovat engedett a gazda a többiekhez. Azt a hatalmas futást, örömöt talán a képek nem adják úgy vissza, de fülemben még most is hallom a trappolásukat, fújtatásukat.

  
irány a többiekhez
békés legelészők
Akkor induljon a túra képekben...

háttérben már látszik az egyik vízesés
Egy kis patak hídján indulunk a hegynek fel, kellemes kirándulóidőben május 15-én, apák napján. Később látni lehet a méterenkénti különbséget... a völgyben nyílnak a virágok, fenn a hegyekben még itt-ott hó van. (Milyen "Petőfiesen" hangzott...) Útközben gyakran találkozni más kirándulókkal. Ismeretlenül is természetes a másik üdvözlése, köszöntése, hisz “kiránduló-társak” vagyunk.

  
átkelés a patakon

Kristálytiszta víz




egybeolvadva
gyökerek
májusi hó...







Közvetlenül a vízesés lábánál érzi az ember, hogy milyen kicsi is, pedig ez a vízesés “csak” egy mini-vízesés...
 

Kedvenc képeim egyike, közvetlenül a vízesés lábánál állva készült. A szellő apró vízcseppeket permetezett a fényképezőgépem lencséjére, arcomra...


A túra végén, visszanézve a távolból is jól látszik a sziklák közül előtörő vízesés. A közelben évszaktól függően további vízesések fedezhetők fel.



Kirándulásunk végén betértünk még a kávézóba és - apák napja lévén - a tulajdonos minden egyes asztalnál kezet adva gratulált a férfi vendégeknek. Nagyon szimpatikus, biztos, hogy máskor is megállunk itt egy kávéra, sütire vagy akár ebédre! 

Egy-egy ilyen és hasonló kirándulás során egyensúlyba kerül a jin és jang bennem. (A jin jel egyik jelentése „a hegy árnyékos oldala”, míg a jang jel hasonló jelentése „a hegy napos oldala”. Milyen találó is....!)
Az alpesi levegő, a friss zöld, a patak csörgedezése, a vízesés robajlása mind-mind balzsam a lelkemnek.