"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. augusztus 24., csütörtök

Megjuhászodott patak mentén

Előző bejegyzésem folytatásaként a bad feilnbachi folyó mentén, a környék legszebb folyója mentén haladtunk tovább.
A vízesésekkel teli Jenbach-folyó különösen szép arcát szerintem télen mutatja, mikor a vízesés jégfüggönnyé változik. Nyáron vidám, üde zöld és hangos.
A Hofer Alm hegyi fogadó után lejőve a hegyről a településen áthaladó, csendes patakká szelidült vízfolyás mentén haladtunk.
Bad Feilnbach
Régi olvasóim emlékezhetnek egy erdei adventre, melyet a település itt rendez meg minden évben.


Sokáig filozofálgattunk a fekvő padon
Jenbach


Kisasszony-szitakötők táncoltak a patak kövein, a fűszálakon. Csillogó azúrkék szárnyaik surrogtak a víz felett.



Itt a Jenbach mellé társul még két másik kis erecske, melyek környékét az itt lakók nagyon szépen és természetesen alakítottak ki maguknak, az itt pihenőknek. Bad Feilnbach egy gyógyüdülőhely, sokan jönnek ide kirándulni, nyaralni, pihenni. 
A természet és a természetbe illő emberek alkotta tárgyak, vallási szimbólumok. Az egyik előtt hosszabban elgondolkoztam mi a jelentése. Egy nagy kövön fényes metál, medúza formájú, hosszú lelógó nyúlványokkal. Mikor elolvastam értettem meg, hogy ez a “élet forrása” alkotás.




"Az élet forrása" egy kőből fakad

"Az egyik elültette, a másik megöntözte, Isten növeszti"

Sétálóknak, kerékpározóknak, gyerekeknek játszótérrel, sok paddal nyújt lehetőséget a kikapcsolódni, feltöltődni vágyóknak a hely. Adventkor pedig pontosan itt rendezik meg az ünnepi vásárt.




  



A Paradicsom


Legkedvesebb alkotásom a patakba épített kő-hajó, mely ülőalkalmatosság is egyben, a hűs vízben áztathatjuk a lábainkat.


Szabadtéri színház