"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. június 10., szerda

Hegyek, tavak pillanatai a nyárban

“Kennst Di aus, woaßt, wos i moan? A Berg is nix anders wia a mords Trum Stoan. Aba drob'n auf'm Gipfel, des sog i allemoi, is' vui schena wie drunt'n im Toi!”  Hubert von Goisern

“Ismered, tudod, mire gondolok? A hegy nem más, mint egy nagy rakás kőhalom. De odafenn a hegytetőn, esküszöm, sokkal szebb, mint idelenn a völgyben!” HvG :-)

Zahmer Kaiser
Erdei gólyaorr

Fodros gólyaorr

Ausztriában az Aschinger Alm-nál jártunk, ha nem is hegytetőig, de a Zahmer Kaiser lábaihoz ( ca. 1000 m) azért felmentünk. Barátaink legnagyobb örömére, még sosem jártak erre és nagyon élvezték.
K. elmesélt egy érdekes történetét az életéből (mindenkinek van legalább egy érdekes története az életében). Amikor született, az apukája intézte volna a bürokratikus dolgokat szokás szerint. Útközben összetalálkozott az egyik cimborájával és gyorsan ittak egyet az újszülött egészségére, majd még egyet, majd még egyet…
Így ketten “mámoros” állapotban a hivatalba érve az örömapa elfeledte, hogy milyen névben egyezett meg a feleségével. A cimbora “segített” és felajánlotta a saját keresztnevét, G. lett a papirok szerint az újszülött. Másnap odahaza kitört a botrány, hisz K-ban egyeztek meg és hogy a családi békét megtartsák K-nak is nevezték a fiúcskát. Óvodában, iskolában a bizonyítványok K. néven kiállítva. Barátunkban az első személyigazolvány benyújtásakor tudatosodott, hogy ő valójában papíron G. Ám család, barátok, ismerősök mind K-nak ismeri. Ezen egész úton jót nevettünk, én még most is mosolygok… :-)
Nos, nem volt mit tennem, ott helyben a hegyekben egy hegyi pataknál felsőbb rendű elhivatottságomból nagy röhögések közepette megkereszteltem G-t a patak vizével... Hivatalossá tettük a dolgot. E naptól fogva ez a patak is az ő nevét viseli :-) legalább is közöttünk. Bármikor itt haladunk majd el mindig erre fogunk emlékezni!

:-)


Pocok a holló csőrében

Walchsee


A G7 csúcstalálkozó előtti napokban jártunk erre és amikor Ausztriából Bajorországba autóztunk volna vissza minden autót kontrolláltak. Érezhető volt a feszültség, felkészültség, ami ugyanakkor megnyugtató is volt.

Forró nyári nap a Tegernsee körül, amikor csak a víz mellett elviselhető...

Tegernsee


Kapitányaink
 

Ringberg kastélya

Van a tóparton két kereszt, melyből az egyik itt Tegernsee településnél a vízparton áll, mellette egy tábla. 1544-ben egy frissen házasodott ifjú pár a ceremónia után a tóban vesztette életét másik 12 rokonával együtt. A táblán pici csokor, pár napos...

TufakeresztWilparting temploma Irschenbergnél

 

10 megjegyzés:

 1. Nagyon szés akezdő mondás, igaz is és hát még bajorul milyen szép.
  Szép helyen járatatok. Egy ilyen keresztelős sztrorim nekem is van. A kislányt Inesnek nevezték volna, de aki beírta (rondán írhatott) Iresnek írta és ez is maradt a neve. Most Irisnek szoktuk nevezni. üdv

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nahát, akkor nem is olyan egyedi a sztori, majd elmesélem G/K-nak! :-)

   Törlés
 2. Az az idézet az elején szóról szóra igaz! :)

  A széna illatát idáig érzem :)

  Hejj, de szép helyen jártatok megint! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szénából a friss is vagy a száraz... :-)

   Törlés
 3. De szeretem az ilyen klassz, találó mondásokat! Ezt nem hallottam még köszönöm, hogy megosztottad velünk. És a táj...? Lélegzetelállítóan gyönyörű!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudok vele azonosulni, azok a mondások közé tartozik, amelyiket elolvasod/meghallod és az mondod "ez az!" :-)

   Törlés
 4. Annyi mindent imádok én az Alpokban ! Pl. a hegyi kaszálókat. Hogy még csak véletlenül se hagynak lekaszálatlanul egy egy selyemfüvű rétet - mert kell az állatoknak. És tudom ugyan, hogy vannak már modern eszközeik, de ezekkel sem egy "leányálom" dolgozni ezeken a meredélyeken.
  Hát Hubertről meg már szó se essen.... :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem leányálom, igazad van. Ismét ejtettünk szót róla, hogy mi míg itt kirándulunk, ők dolgoznak. Géppel forgatják a szénát, gép szedi fel, de az elmaradt részeket kézzel gereblyézte egy nő össze. Hétvégén, ünnepnap ugyanúgy, tikkasztó melegben vagy hidegben. Tiszteletem.
   Hubertről szó se essék? Pedig Rád gondolam, mikor megtaláltam... :-)

   Törlés
 5. Nagyon szép helyen jártatok ismét és a sztori is nagyon tetszett! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.