"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. január 18., szombat

Nádaskay István

Nádaskay István Ausztriában élő rendező, forgatókönyvíró, operatőr

A magyar nemzeti parkok filmsorozatának (lista itt) egy részét a Kiskunsági Nemzeti Park, A homok és szik birodalma neki is köszönhető. A napról napra változó szél formálta táj növény és állatvilága a különböző évszakokban, a nemzeti park védelme. A film itt nézhető meg. 

Másik egy szerintem igényesebben készített természetfilmje A baglyok röpte (Der Flug der Eule). A film több jelenetét Magyarországon a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvánnyal forgatták, egy részét a Fertő-Hanság és a Körös-Maros Nemzeti Parkban, és a szerb Kikindán. Zene Dés László. 

A különböző bagolyfajták mellett, mint uhu, kuvik, füles bagoly, gyöngybagoly láthatjuk a nemzeti parkok más élőlényeit is.
A részletes és érdekes, a hiedelmeket elűző információk mellett fantasztikus lassított felvételű madarak röptét csodálhatjuk, ami az operatőr igényes munkáját dícséri. Élvezettel nézem újra és újra!
A filmet magyarul nem találtam, németül itt lehet megnézni.2 megjegyzés:

  1. Tisztelt Kavics!
    Nagyon fontos lenne megtudnom Nádaskay István közvetlen elérhetőségét, mert egy réges-régi barátja születésnapját ünnepeljük róla szóló fotókiállítással, filmvetítéssel. Nádaskay úr is forgatott vele, barátok is voltak. Emiatt szeretném megtalálni. Ha tud ebben segíteni, kérem írjon a stubanhajnalka@gmail.com címre!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.