"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. január 19., szombat

Az Inn folyó egy arca januárban

Még hóban indultunk reggel, aztán hamar havas esőbe, majd szitáló esőbe találtuk magunkat az Inn partján. 
Nehéz felhők takarták a hegyeket, egy-egy hegycsúcs kandikált csak ki. Nem kellett sokáig várni, a felhők közül erőlködött a nap. Különös fények csillantak meg a kamerám lencséje előtt.


Kiáltó
"Feszített víztükrű" folyó
A felhők mögött hegyek
A folyó túloldalán a felhők szűrőjén keresztül a már korábban említett (2012. május) Falkenstein vár romjai és vízesése láthatók.


Falkenstein vára

A folyóparton kilométer hosszan van lehetőség kocogni, kerékpározni, túrázni.Nußdorf településhez közel jártunk, ezen a szakaszon igen csendes folyású az Inn. A víz felszíne mint egy tükör adott lehetőséget szabályos tükörképes fotókat készítenem. Játék a fénnyel - a víz tükörképével - a természeti formákkal.

Megcsillant a nap...A permetszerű esőtől a fák és bokrok ágain csüngtek az esőcseppek, mint ezernyi átlátszó gyöngyszemek.Az enyhe télnek köszönhetően még mindenütt sok bogyó csücsült a bokrok ágain, van még bőven az éhes madárseregnek.


Homoktövis vadon

A tél "virágai"
A csendet olykor egy-két vadkacsa landolása illetve startolása törte meg.Egy mellékfolyó menti erdő “fakitermelőit” nem tudtam lencsevégre kapni, de munkájuk eredménye lépten nyomon látható.A zuzmók sokszínűségének sem tudtam ellenállni, az illatuk is mind egyedi...


Tél ide vagy oda, sokáig már nem tarthat, a duzzadó rügyek is ezt mutatják.
A hegycsúcsokon uralkodhat, de idelenn már várom a tavaszt.