"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. szeptember 17., kedd

Bad Feilnbach, szederszüret, illatos clafoutis…

Bad Feilnbach egy hegyi gyógyüdülőhely, közel 20 km-re Rosenheimtől. E település is a Wendelstein hegység lábánál fekszik. Több gyógyászati és rehabilitációs intézet működik itt, szállodák, panziók várják a gyógyulni, kirándulni vágyókat. Jellegzetes a hagyományos gyógyászat, a helyi gyógyiszap jól megfér itt a távol-keleti módszerekkel.

Útközben egy hagymakupolás, fazsindelyes templom

Jól ismerjük a környéket, rendszeresen járunk ide is kirándulni… Ezen az augusztus végi napon a Wendelstein hegység egy 900 m-es hegye a Hocheck-hegy volt a cél ( őőőő.. lett volna a cél…).
A település központjában a városháza nagyobb parkolójában lehet hagyni az autót és onnan tovább gyalogolni. Érdemes ott a környékén, a parkban kicsit körülnézni, sok szép dologra lehet találni!

Városháza, információs iroda




Fémangyal (hulladékból)


Kúpvirág
Kardvirág



Gyógynövényes

Gyógynövények névtáblával ellátva

A park után az utcákon át, egy patak mentén fel a hegyre vitt a lábunk.



Ebbe a házba nemrég egy kisbabát hozott a gólya, itteni, nagyon kedves szokás



Napraforgó
Rég nem ült rajta senki

Feilnbach patak




Az erdőn át felfelé egy kirándulópad hívogatott kies kilátással Bad Feilnbach házaira. Az ingyenes mozi, olykor megfizethetetlen! :-)
  
Kilátás a településre
Óriásfák alatt
A “mozi” után egy tisztáson haaaatalmas erdei szedresre bukkantunk. Ez lett az oka, hogy miért nem jutottunk feljebb a hegyen…. először teletömtük a hasunkat - és mert képtelenség volt otthagyni a mosolygó fekete szemeket - üres elemózsiás dobozunk is hamar szederszemekkel lett teli. Aztán a nehéz esőfelhők is visszaútra kényszerítettek (nem is igaz… sütit akartam még aznap sütni az erdei gyümölcsszerzeményeimből) így a hegymászást elnapoltuk. Megvár bennünket az a hegy.. :-)

Szeder

Mikor visszaértünk az erdőből az első utcába, a patak mellett egy táblára és egy cipőkefének szánt mosókefére lettünk figyelmesek. A táblán: a gyógyüdülő belépése előtt kérjük mossa le a cipőjét.  Jópofa és milyen egyszerű ötlet!


Otthon aztán hip-hop megsült a szedres clafoutis: voilá! Bon appétit !

Sütés előtt
Illatos clafoutis :-)