"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2016. december 26., hétfő

Elkapott ünnepi fények

Kevés víz és sok vízimadár a tavon. Ahol álltam, bő térdig érne a víz szintje. Hó csak a hegycsúcsokon, alig van eső, nyílik a tátika egy kiskertben. Karácsonyi tél 2016-ban. Megváltozott minden, a táj is. Vadlibák repülnek el a fejünk felett. Egy motorcsónak érkezik a szigetről. Csend van.

Chiemsee, Gstadt

Tömött felhők terülnek a tó felett, a hegyekben főn, 8 fok meleg. A lemenő nap utolsó erőfeszítései fényt, színei csodát hoznak. Elcsípem a pillanatot.

Chiemsee, SeebruckA legszebb ünnepi fények pár percig tartottak, szebb volt a jelenség minden csillogó égősornál. Nem vehető, nem birtokolható, mégis mindenkié lehet.

A napsugarak áttörtek a felhők közül, vörösesen fénylő hidat festve a tó tükrére, széles csóvájú vetítőként a közeli falvakra, a hegyekre.


14 megjegyzés:

 1. Ó, de gyönyörű!!! Tényleg ünnepi :)

  VálaszTörlés
 2. :-) Annyira szép ez a dupla "híd" a tavon!

  VálaszTörlés
 3. Gyönyörű karácsonyi ajándékban volt részetek!

  VálaszTörlés
 4. Szeretem a naplementés fotókat. Ugyan nem csak a fotóst dicsérik - de kell hozzá az ő jó szeme is :-)
  Adott időben, adott helyen, adott fényviszonyok között aztán már könnyű.... Csak előbb teljesíteni kell ezeket a feltételeket...valakinek :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A téma szinte mindig "bejön", de a természet produkál olyanokat, amit csak ritkán lehet elkapni. A jó helyen és jó időben ha a témával társul a siker teljes.
   Köszönöm Aranyos!

   Törlés
 5. Szép képek, és nagyon klassz megfogalmazások melléjük. Szeretem a képeket, amiket felraksz, szeretek gyönyörködni bennük. S, nagyon szeretem a mellé írt szívből jövő leírásokat!
  Szép napokat neked!<3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Éva, Neked is az év utolsó napjaira is! :-)

   Törlés
 6. Igazad van, semmilyen égősor nem mutathat ilyen szépet! Ezerszer jobban meg lehet csodálni ezt, mint bármilyen mesterséges alkotást.
  A kép magyarázatok meg grátisz szépségek hozzá...

  Én nagy híve, bolondja vagyok amúgy is a természeti jelenségeknek :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.