"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2016. november 23., szerda

Tavasz és nyár a novemberben

Változnak az idők. Még mindig nem tudtam megszokni, hogy a tél később kezdődik és hamarabb végződik. Itt is, az Alpok lábainál is. Az utolsó napos, olykor nyárias napok már novemberre is áttevődnek és már februárban is megkezdődhetnek.

Tavaly ezekben a napokban is a Tegernsee-nél jártunk. Különösebb szándék nélkül, de nem is véletlen. A hangulat vonz. Akkor is szép őszies ajándékot kaptunk. Az idén úgyszintén, sőt!

Tegernsee
A tó keleti oldalán a napnak szemben élveztük a kellemes 16 fokos időt. A szemközti havas hegyek a telet sugallták, a sárga rózsa és az ilex mosolygott a napsütést élvező arra sétálókra.







Megnőttek az idei kis hattyúk is. Csendes sorban úsztak el előttünk. Szárcsák, kék csőrű kontyos récék, búvár vöcsök buktak alá, mintegy igyekezve a tél előtt mindent begyűjteni, amit a tó ad.










Városháza
A bölcs bagoly egy hídról a vízbe tekintve eldugott helyen látható. Nem mindenki veszi észre. Kreatív megalkotója a kövek és a betonozott fal között egykor kinőtt bokor/fa levágott csonkját faragta/faragtatta bölcs bagollyá.

Bölcs bagoly


A kellemes 16 fokot Természetanya másnapra überelte. A Szaharából érkező meleg levegő másnapra 20-22 fokot hozott, ami a védett balkonunkom, de nem a tűző napon írd és lásd 31 fokot produkált. Mindez november 21-én. Az évek múltával meg kell szoknunk, hogy kevesebb nap jut a téli napokra.