"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. szeptember 6., vasárnap

Ember tervez, isten végez

Gyakran használjuk ezt a mondást a hétköznapokban, többnyire, ha valamit beterveztünk és sajnos nem sikerült úgy megvalósítani, ahogy szerettük volna. Mintegy magyarázatként önmagunknak, ne rágódjunk rajta, hogy nem úgy sikerült.
Vannak azonban esetek, amikor jobban is alakul, mint ahogy terveztük. Mint az a nap is, amikor a már gyakran látogatott Tregler Almhoz igyekeztünk. Ezennel egy új utat választottunk, hosszabb és meredekebb kapatóval.

Megkezdődött a rosenheimi sörfesztivál, szerettük volna a tömeget elkerülni, egy csendes kirándulást terveztünk be aznapra, a hegy egy csendes Hütte árnyékából szemlélni az erdőt, a lenti világot. Kellemest a hasznossal egybekötni, vittem dobozt erdei szedernek lekvárkészítéshez. Magas szedresünk most kell, hogy teljes erejében kínálja gyümölcseit.
Bad Feilnbach egy parkolójában hagytuk az autót  és indultunk hegynek fel.


Nyáriorgona
hiányzott belőle a virág
Napóra
Az út erre éles zúzalék kövekkel van felszórva, nem kellemes rajta menni. Sokszor letértünk és inkább a puha erdei talajt tapostuk. A lombok árnya kellemes hőmérsékletet biztosított, csak a tisztásokon perzselt a nap.




Az útba épülve
Hihetetlen, de nyíló erdei ibolyákat is találtam. A múlt héten a városban pedig egy akácfa viccelődött és virágba borított egy-egy fürtöt. Kezdetét vette az évszakok kuszasága?

Erdei ibolya

Bágyadt pillangók repkedtek ide-oda, szederillat csalogatott. Jól esett egyik másik erdei padon megpihenni.






 
Mosolygó erdei szeder

A mérgező nadragulya is fénylik
Egy pihenő alkalmával szóba elegyedtünk egy idős házaspárral. Ízes dialektussal, kedves viselkedésükkel hosszasan marasztaltak. Majd megbeszéltük odafenn az Alm-nál találkozunk, ők nem bírjták úgy a tempót.

Közeledve a fogadóhoz, már messziről zeneszó, hangos nevetés hallatszott, szinte teltház volt a terasz első részén. A sátor alatti nagyobb hátsó részen hófehér díszítésű asztalok virágokkal, visszafogottan, ízlésesen. Esküvőre ünneplőknek terítettek.

Tregler Alm 951 m


A zsombékos
Siemsee

Töltésre sorakozva

Szabad asztal híján másokhoz kéredzkedtünk. Nem sokkal utánunk érkezett az idős házaspár is, mellénk ültek. Hallgattuk a zenét, apa és fia játszottak gitáron és harmonikán, olykor énekeltek is, igazán jó hangulatot teremtve, miközbe mi új ismerőseinkel a világ dolgairól beszélgettünk, viccelődtünk. 
A hangoskodó városi csapatról kiderült egykori Leverkusen focisták összejövetele. Követte őket a helyi sajtó, nagy hangzavar, fotózkodás a fogadósnéval (kell a reklám), viccelődés volt. A végén már szinte mindenki mindenkivel fényképészkedett. Három óra után már szállingózott a násznép is és amikor az újdonsült pár megérkezett már igazán jó hangulat volt.

A nap erősen lemenőben járt, mikor elindultunk hazafelé és még erdei szedret is szedtünk, amiből újabb két üveg dzsemet tudtam elrakni.



Fenyő, a fenyőmézhez is került
Csendesre terveztük ezt a napot, ehhez képest igen mozgalmas, hangos volt, de minden percét élveztük és sokat nevettünk, kellemesen elfáradtunk. Olykor nem gond, ha más a terveinknek keresztbe tesz.