"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. január 6., kedd

Fehér karácsony 1.500 m-en és a Chiemsee-nél

Elmaradásban vagyok a decemberi bejegyzésekkel...
Karácsony másnapján mi szebb érkezhetett volna ajándékul, mint hópihék, sok-sok hópihe. Mindenütt várva várt fehér lett a táj és mi elindultunk Aschau település hegyére, a Kampenwand egyik felvonós hegyoldalára.


Felvonó a Kampenwand közel 1.500 m-re

Hol szitált a hó, hol nagy pelyhekben hullott, hol a nap bújt elő a felhők mögül.
 

Aki már zárt, fűtetlen felvonóból próbált képeket készíteni, az tudja, hogy milyen nehéz. Az ablakok jégvirágosak, a benn ülők lehelete azonnal lecsapódik a felületre, hiába kaparjuk le. A kissé elmosódott képek közül mégis jól látszik felfelé haladva egyre több volt a hó, a fenyőágakat húzta le, jégcsapok csüngtek alá. Egy hóban kaparászó magányos zergét is láttunk egy pillanatig, de megörökíteni sajnos nem tudtam.








Megérkezve a felvonóval a Sonnen Alm-hoz, - nevével ellentétben a napos idő helyett - zord sűvítő szeles tél fogadott bennünket odafönn.
Egy csoport- és néhány távlatfotó erejéig időztünk, majd siettünk be az Alm melegére, ami ünnepek lévén teljesen teli volt. Odabentről megszelidült Zord Apó világa a jégvirágos ablakokon keresztül egy forró ital mellett, karácsonyi zenével a háttérben mindenki megenyhült.

Kemény tél


 



Kép forrása, ahol egy webkamerát is találtok. A jobb oldalon a fekete vonal a felvonó.
 
Miután átmelegedtünk, jót beszülgettünk ( a mellettünk lévő asztalnál egy csapat magyar is itt karácsonyozott), megettük, megittuk téli finomságainkat indultunk vissza a felvonóhoz. Lefelé menet felfedeztük a Chiemseet, szép kilátás nyílt Aschau településére és annak várára is. Ott eldöntöttük, hogy egy séta a Chiemsee partján még belefér a napba.

A Chiemsee a Kamenwandról

Aschau


Hohenaschau vára
A Kampenwand már a Chiemsee-től






“Fehér Karácsony, úgy vártunk rég,
Ma gyertyát gyújtunk a szeretet ünnepén.
Fehér Karácsony, száz csillag ég,
Bárhol a földön e dallam elkísér, minket elkísér.”