"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. november 12., szerda

Őszi erdők 2. Aschinger Alm

A már megszokott és kedves kirándulásaink egyike az osztrák Ebbs község St. Nikolaus templomtól kacskaringózó betonút fel az Aschinger Alm-hoz.
A hegyoldalakban elvétve egy-egy ház, erdős rész, nyitott völgyek, rálátás a sziklákra. De jó volt visszatérni a “hegyeink” közé… Kedvenc kutunk is nyitva volt még, friss vizéből kortyolunk, ha arra járunk.
A túra kezdetén az árnyékban a dér cseppjei csillogtak az aljnövényzeten, majd szikrázó napsütés vakított el bennünket azon az októberi napon.

Skarlátvörös sarkantyúk
Száraz aszat




A Zahmer Kaiser-hez érve már lekerült a kabát, a pulóver. Itt a legelők zöldje, sosem fakul ki. Egy kis virágzó kankalin és a földi eper virága hirdette a tél még várat magára, a meleg ősz dédelgette a tájat.



Zahmer Kaiser





Kései erdei méhfű
Ebben az évszakban látszik igazán, hogy az alpesi hegyoldal mennyire gazdag tud lenni vegyes erdőkben. Nem csak fenyveseink vannak, hanem sok szép bükk, tölgy, éger, juhar, gyertyán, mogyoró és vadgyümölcs is vírít narancsos, vöröses színeivel.





Hegynek fel kell a bíztatás!
Elérve a Kölnberg fogadót a napos oldalon teltházas zsivaj fogadott, sokan használták ki a jó időt. A fogadó kerjében érdekes dolgok vannak...

Kölnberg fogadó
Viruló télizöld





A legelők birtokosai

A levegő urai
Zahmer Kaiser
Egy majd 360 fokos videón az októberi természet a hegy lábánál:


Elérve az Aschinger Alm fogadót és a Zahmer Kaiser-t, itt is sokat töltötték a délutánjukat, élvezték a nap sugarait. A kisebb látogatók kedvéért nyuszik szaladgáltak szabadon, menekülve a sok apró kéz simizésétől.
 








Válaszutak
Walchsee felé
Hechenberg kápolnájával, alul Niederndorf falu
Hazafelé