"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. június 17., kedd

Irány Sirmione! (4.)

Egy nap elindultunk délre, kedvenc garda-tavi városom Sirmione felé. A tó körül egy út vezet és úgy tűnt nem csak mi voltunk azok, akik délnek tartottak, szinte csak lépésben lehetett haladni. A hőmérő is már a 30 fokot jelezte, a rádióból stílusosan szólt az olasz zene… 

 

Fagyiszünet erejéig megálltunk Garda városában. Ide terveztem eredetileg a szállásunkat és utólag örültünk, hogy a spontán döntés Malcesine-be vetett horgonyt, mert a 30 fokban nem élveztük volna annyira a pihenést. Garda széles promenádja, kiülős kávézói, éttermei is vendéghivogatóak. Tele is volt minden. Az illatos jázminok mellett pompáztak a vaníliás leanderek és magnóliák és a szintén illatos loncok.

Garda, promenáde



Magnóliák

Lassan már elnyíló magnóliák
Következő pihenőnk a középkori városka Lazise, városunk Rosenheim partnervárosa volt. Testvéri kötelességünk volt hát a megállás. A tágas terek, a móló, a kávézók és éttermek mindenütt telítve voltak, a meleg elirányított bennünket egy hűs boros pincébe… (további részletek és képek e városról is a Garda-tó körtúrában)

Lazise várkapu

Vittorio Emanuele tér (a vásártér)


 



1883
Tovább mentünk Peschiera-n keresztül, ami szintén egy nagyon szép városka. Ide érdemes lesz eljönni ismét egy hétre. A ca. 10.000 fő lakosú település még sok felfedeznivalót kínál nekünk. Már ekkor olyan tömeg volt a városban, hogy csak lépésben tudtunk rajta áthaladni.  
Sirmione-t, a szépséges félszigetet semmi képpen sem szerettük volna kihagyni. Az autót a félszigeten egy parkolóban hagyva gyalogosan, egyre fokozódó tempóban mentünk tovább, és amikor elérkezett a pillanat, a tömegből előtűnt a vár, akkor ért el a katarzis. Egész idő alatt csak erre vágytam, mint egy gyerek, amikor tudja, hogy hamarosan megjön a Jézuska…






Most itt mindenkitől elnézést kérek, mert itt további fotót nem készítettem, bejártuk azokat a helyeket, ahol korábban, csak az élmények és mi, átadtuk magunkat a hely szellemének..:-)
(további képek a Garda-tó körtúrában)


 Viszlát Garda-tó!